Lucrarile la Magistrala 5 - Drumul Taberei vor fi gata abia in 2017

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Chiar daca termenul initial prevazut pentru finalizarea lucrarilor la Magistrala 5 era undeva la sfarsitul lui 2014 - inceputul lui 2015, aflam astazi ca acesta va fi decalat cu minimum 2 ani. Asadar, s-ar putea sa ajungem cu metroul in Drumul Taberei abia in 2017.

Motivul? Mai trebuie sa va zicem? Nu se gasesc bani. Bugetul pentru 2013-2014 aloca fonduri insuficiente; daca se platesc datoriile cumulate tot din cauza unor rectificari bugetare, doar 10% dintre lucrari pot fi finalizate pana la termenul stabilit.

Lucrarile la Magistrala 5 - Drumul Taberei vor fi gata abia in 2017

Reproducem comunicatul de presa care explica mai detaliat situatia:

In urma analizei proiectului de buget pentru perioada 2013-2014, constatam ca fondurile necesare pentru realizarea in termen a lucrarilor planificate la Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor 2 sunt total insuficiente, in cazul votarii bugetului in forma actuala fondurile nu vor ajunge decat pentru realizarea a 10% din lucrari pana in anul 2014. Astfel din necesarul de 900 milioane lei, in buget sunt prevazute doar 200 milioane lei, din care 100 milioane de lei sunt datoriile neachitate din anul 2012, cand de asemenea bugetul a fost redus de la 360 milioane lei la 170 milioane lei.

Precizam din nou ca fondurile actuale vor bloca cu minim un an punerea in functiune a celor doua TBMuri (punere in functiune planificata pentru luna martie 2012) si vor decala termenul de finalizare cu minim 2 ani, prelungind restrictiile de trafic si disconfortul provocat de santierele din cartierul Drumul Taberei. Astfel insistam pentru reanalizarea proiectului de buget de investitii pentru Magistrala 5 in perioada 2013-2014, in caz contrar lucrarile vor fi afectate in mod negativ si irecuperabil la capitolul intarzieri. (sursa)

Viitorul nu suna deloc bine. Praf, sapaturi, rute ocolitoare - ne obisnuiseram cu ele, in ideea ca pana in 2014 scapam. Era prea frumos sa fie adevarat, nu?

(sursa foto)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera