Lista strazilor unde ai voie sa te dai cu bicicleta in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stim deja ca marea nemultumire actuala a celor care vor sa pedaleze in Bucuresti este lipsa pistelor. Chiar daca au existat, acestea au fost apoi desfiintate de catre politia rutiera, pe motiv ca cei de la Administratia Strazilor Bucuresti le-ar fi amenajat ilegal.

Lista strazilor unde ai voie sa te dai cu bicicleta in Bucuresti Lista strazilor unde ai voie sa te dai cu bicicleta in Bucuresti

In 19 ianuarie a intrat in vigoare noul Cod Rutier, care prevede ca biciclistii pot fi amendati daca nu circula pe piste. Avand in vedere ca acestea nu mai exista "oficial", lasandu-se in urma doar niste marcaje vagi si semne de "Interzis biciclistilor!", cei de la politia rutiera au intocmit o lista a strazilor unde este permis sa circuli cu bicicleta in Bucuresti.

V-o lasam si noi mai jos:

1. Bulevardul Dimitrie Cantemir, intre Bulevardul Gh. Sincai si Bulevardul. Marasesti;

2. Bulevardul Carol, Bulevardul Regina Elisabeta si Bulevardul Mihail Kogalniceanu, intre Piata 21 Decembrie 1989 si Piata Operei;

3. Piata Romana – Bulevardul Lascar Catargiu – Piata Victoriei – Bulevardul Kiseleff – Piata Arcul de Triumf – Piata Presei Libere;

4. Str. Bucovina – Bulevardul Basarabia;

5. Calea 13 Septembrie, intre str. Izvor si str. M. Sebastian;

6. Soseaua Viilor, intre str. Odoarei si Calea Serban Voda;

7. Calea Plevnei, intre str. Berzei si Soseaua Orhideelor;

8. Bulevardul Iancu de Hunedoara;

9. Bulevardul Ghencea;

10. Soseaua Stefan cel Mare;

11. Bulevardul Unirii;

12. Bulevardul Tudor Vladimirescu;

13. Bulevardul Th. Pallady;

14. Soseaua Mihai Bravu, intre Calea Vacaresti si Bulevardul Basarabia;

15. Bulevardul Decebal;

16. Drumul Sarii;

17. Calea Dorobanti;

18. Soseaua Bucuresti-Ploiesti;

19. Drumul Taberei;

20. Soseaua Oltenitei.

(surse foto: 1, 2)
3 comentarii

Lista strazilor unde ai voie sa te dai cu bicicleta in Bucuresti
Buyaka
#1 -

Comentariu nou

Ati lamurit bustean toti biciclistii cu acest articol care dezinformeaza TOTAL. In articolul de pe b365.realitatea.net scrie clar "Următoarele piste de biciclete au fost dezafectate de Brigada Rutieră (pe respectivele tronsoane aveţi dreptul de a circula cu bicicleta pe carosabil)"
Carosabil= parte a unui drum rezervata circulatiei vehiculelor rutiere.

In concluzie lista de mai sus contine strazile unde NU mai este permis accesul cu bicicleta pe piste, intrucat oficial ele au fost dezafectate.

Lista strazilor unde ai voie sa te dai cu bicicleta in Bucuresti
Liana
#2 -

Citim cu ochii inchisi

In articol scrie la fel de foarte clar "lista STRAZILOR" unde este permis sa circuli cu bicicleta, nu se face referire la piste, despre care s-a mentionat ca sunt dezafectate. Strazi ≠ piste. Mai limpede de atat nu e nici "buna ziua, biciclistule".

Lista strazilor unde ai voie sa te dai cu bicicleta in Bucuresti
Buyaka
#3 -

Comentariu nou

Da, uitandu-ma mai bine se pare ca am facut o confuzie, aceasta fiind genarata de faptul ca pe b365.realitatea.net se spunea despre pistele de biciclete dezafectate.Imi cer scuze, insa cred ca era mai ok daca si voi ati fi scris care este lista pistelor de biciclete dezafectate, cu mentiunea ca "pe respectivele tronsoane aveti dreptul de a circula cu bicicleta pe carosabil", si nu lista strazilor,intrucat se poate intelege ca numai pe acele strazi poti circula cu bicicleta. Legea spune ca "biciclistii sunt obligati sa circule pe pistele de biciclete, daca acestea exista". Deci poti sa circuli pe partea carosabila,si pe strazile unde nu sunt piste.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera