Lista cainilor cu care nu ai voie sa iesi la plimbare daca nu ai 18 ani

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Multi dintre voi probabil nu stiau ca pentru a plimba un caine trebuie sa ai 18 ani. Nu e vorba de orice fel de caine, ci de cei trecuti de Politia Romana pe lista de caini agresivi - periculosi.

Conform listei de pe site-ul Politiei Romane, cainii agresivi - periculosi pe care nu ai voie sa-i plimbi decat daca esti major sunt:

Pitbull
Bandog
Boerbull
Tosa
Rottweiller
Dog Argentinian
Mastiff
Mastino Napolitano
Fila Brazileiro
Cane Corso
Ciobanesc Caucazian
American Stafford

De asemenea, proprietarii de caini agresivi sau periculosi trebuie sa-i inregistreze la Asociatia Chinologica zonala, sa ii sterilizeze si sa depuna la sediul Politiei in a carei raza se afla imobilul unde este tinut cainele documentatia mentionata in OUG 55/2002.

Mai sunt obligati prin lege sa inscriptioneze in mod vizibil, la intrarea in apartament ori pe imprejmuirea aferenta imobilului avertismentul "CAINE PERICULOS" pe o placuta avand dimensiunile de 15-25 cm.

In acelasi timp, in afara de faptul ca plimbarea cainilor periculosi nu este permisa decat persoanelor majore, acestia trebuie sa poarte botnita, sa fie tinuti in lesa sau ham, si plimbarea lor se poate realiza numai in locuri special amenajate.

Mai multe informatii pe site-ul Politiei Romane
4 comentarii

Lista de caini cu care nu ai voie sa iesi la plimbare daca nu ai 18 ani
mihai
#1 -

mastiff

Care Mastiff? Mastiff e o denumire generica pentru vreo 20 de rase

Lista de caini cu care nu ai voie sa iesi la plimbare daca nu ai 18 ani
Dana
#2 -

Comentariu nou

mi se pare foarte trist ca aceste rase sunt catalogate drept agresive desi nu toti cateii sunt asa cum s.ar putea crede. sincer,am vazut mai maidanezi mai agresivi decat rasele mentionate! si acestia stau bine-mersi pe strazi,gata sa te muste.

Lista de caini cu care nu ai voie sa iesi la plimbare daca nu ai 18 ani
Flori H.
#3 -

Spatii amenajate???

Unde sunt spatiile alea??? Cred mai repede ar trebui sa le punem botnita anumitor oameni care gandesc cu picioarele cand fac anumite legi... care ne obliga sa plimbam cainii in asa-zise "spatii amenajate"... INEXISTENTE!!! Sunt de acord ca unii caini sunt periculosi si cine stie ca are un caine periculos trebuie sa ii puna botnita, dar sa se generalizeze asa, mi se pare o prostie... eu stiu ca legea asta "inteligenta" obliga toti stapanii de catei de talie medie sa poarte botnita... adica pana si un canish sau beagle trebuie sa aiba botnita pe strada... o ABERATIE!!! Unui prieten i s-a intamplat sa fie oprit cu beagle-ul pe strada de un politist...care cica isi facea datoria inainte de Craciun... sa fim seriosi!! Ni se fura gentile pe strada sau suntem agresati de aurolaci sau alti indivizi pe strada, cu politia parcata la 20 de metri si nu suntem aparati...dar suntem trasi la raspundere pentru animalele de companie pe care ni le alegem... Eu nu cred ca tara asta e de cacao... oamenii sunt!!! Nu suporta nimic in jurul lor, animale, plante, pomi... cine le iubeste e paria... Si sa revin la spatiile alea amenajate...in Iancului, nu exista un spatiu special amenajat pentru cateii de companie, pe o raza de cativa km...sau chiar in tot sectorul 2... in schimb, colcaie sobolanii la blocuri si am inceput sa-i vad chiar traversand intersectia Iancului... am facut 3 sesizari la Primaria Sectorului 2 si s-au luat o singura data masuri, in urma carora nu ne-au scapat de ei oricum...si am revenit cu sesizarea...dar nu s-a mai luat in seama...au facut cica tot ce se putea, in mintea lor... Cu sobolanii putem trai, dar cainii de pe strada ne inspaimanta... MI-E GREATA!!!

Lista de caini cu care nu ai voie sa iesi la plimbare daca nu ai 18 ani
marian m
#4 -

Comentariu nou

am fost la primarie sa ne faca un spatiu amenajat iar primaru nea zis sa iesim cu caini pe dealuri unde sunt spatiile amenajate? oare nu scie in lege ca trebuie facute?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera