In Sectorul 1 vanzarea-cumpararea de imobile se face direct la notar

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestenii din Sectorul 1 care au de gand sa faca tranzactii imobiliare in viitorul apropiat, de terenuri sau constructii, au parte de o veste buna: s-a redus birocratia.

Cei de la primaria Sectorului 1 ne-au anuntat ca incepand de vineri, 7 iunie 2013, pentru tranzactiile imobiliare nu mai trebuie sa mearga la sediile unde se platesc taxele si impozitele pentru a obtine certificatul de atestare fiscala necesar vanzarii-cumpararii de imobile situate pe raza administrativa a Sectorului 1 si pentru efectuarea operatiunii de inscriere/radiere de la rolul fiscal a imobilelor.

Cei de la Directia Generala de Impozite si Taxe Locale a Sectorului 1 transmit cabinetului notarului, in format electronic, documentele necesare efectuarii unei tranzactii imobiliare.

Datorita sistemului informatic cetatenilor li se vor eliberare certificatele de atestare fiscala si, la cererea contribuabilului,  se vor putea face operatiunile de inregistrare/ scoatere din evidenta fiscala a unor bunuri imobile.

Principalele avantaje ale noului sistem sunt:

-Reducerea riscului ca persoane de rea-credinta sa poata instraina bunuri, în mod fraudulos;

-Combaterea evaziunii fiscale, prin reducerea numarului de cazuri care au ca obiect instrainarea de bunuri mobile si imobile, pentru care contribuabilii care le detin in proprietate nu au achitate la zi impozitele si taxele locale la bugetul local al Sectorului 1;

-Evitarea dublei impuneri asupra aceluiasi bun impozabil/taxabil;

-Eliminarea timpului pe care contribuabilii Sectorului 1 il aloca acestor operatiuni prin deplasare la sediile DGITL Sector 1.

Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera