In Bucuresti se construieste primul spital de urgenta, universitar, pentru copii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In Bucuresti au inceput lucrarile la spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, care va fi primul spital de urgenta, universitar, pentru copii care se construieste in ultimii 30 de ani.

Noua cladire va fi dotata cu aparatura si echipamente medicale de ultima generatie, inclusiv pentru chirurgie cardiovasculara si neurochirurgie.

Dupa finalizarea lucrarilor la spitalul Dr. Victor Gomoiu vechea cladire va fi reamenajata si va deveni centru de formare profesionala pentru studenti, rezidenti si specialisti, gazduind sali de curs, de conferinte, biblioteci si laboratoare.

Noul spital va fi finantat integral de Primaria Capitalei, valoarea contractului fiind de 169 milioane de lei, fara tva.

Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu va avea sase etaje, o capacitate de 278 de paturi, iar numarul salilor de operatie va creste de la 2 existente, deservind o singura specialitate (ORL) la 10, dupa cum urmeaza: 2 Sali operatii ORL, 2 Sali operatii Chirugie, 2 Sali operatie Ortopedie si 4 Sali operatii Cardiologie.

De asemenea, noua unitate medicala va avea o parcare cu o capacitate de 119 locuri, dintre care 5 pentru ambulante.

Sursa foto
2 comentarii

In Bucuresti se construieste primul spital de urgenta pentru copii
dragosh_r0ck
#1 -

?

cand il termina?

In Bucuresti se construieste primul spital de urgenta pentru copii
dragos
#2 -

:-)

cand vrea muschii lor

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera