Hala Matache mutata cu 37 de metri si 20 de centimetri mai incolo

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Dupa ce a fost in pericol de demolare, dar salvata de Nicusor Dan, Hala Matache va fi acum mutata 37 de metri si 20 de centimetri mai incolo. Aceasta solutie a fost gasita de Primarul Oprescu care a tinut sa precizeze ca in proiectul magistralei rutiere Buzesti - Berzei sunt cheltuieli fantastice (330 de milioane de euro).

Acesta a declarat in stilul caracteristic:

"Sa lamurim o data cu Hala Matache. Nu pot sa o tin, domne, pe loc, sunt niste cheltuieli fantastice, si atunci o sa o mut exact cu 37 de metri si 20 de centimetri mai incolo. Nu fac pe nebunul, chiar asta e distanta. A fost ideea si doi ani ani si jumatate am tot stat in discutii sterile. Am respectat si societatea civila, am prezentat si planurile, daca se poate face.

Linia de tramvai avea un circuit, dar nu asta ne impiedica, ci infrastructura. Exista totusi o zona gravitationala de unde curg dejectiile, chiar sub hala este o coloana de drenaj care este facuta undeva din anii 1932-1933. Nu a mai umblat nimeni acolo."

Potrivit Asociatiei Salvati Bucurestiul, in urma negocierilor din iulie 2011 dintre Primaria Capitalei, Ministerul Dezvoltarii si ONG-uri s-a convenit ca municipalitatea sa continue lucrarile blocate pe axa nord-sud a proiectului Berzei - Buzesti cu conditia ca Hala Matache sa nu fie mutata.

Proiectul diametralei Buzesti-Berzei-Uranus a fost contestat, de la inceputul investitiei, de catre mai multe ONG-uri, care au criticat felul in care au fost facute exproprierile si au fost date autorizatii de demolare pentru imobile cu statut de monument istoric sau din zone protejate.

Prin 2010, Oprescu anunta ca Bucurestiul va putea fi traversat de la nord la sud in 20 de minute, pe traseul Piata Victoriei - Piata Cosbuc, dupa finalizarea lucrarilor la diametrala Buzesti-Berzei-Uranus, despre care spunea ca este "cea mai mare operatiune urbana din ultimii 20 de ani". Dar Primarul Oprescu este cunoscut pentru declaratiile exagerate, a se vedea cazul Parcarii din Piata Universitatii, care trebuia sa se deschida pe 20 iulie.

De asemenea, ce inseamna "mai incolo" ramane inca un mister.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera