Din toamna incep lucrarile la pasajul subteran de la Piata Presei, din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Consiliul General a aprobat miercuri Planul Urbanistic Zonal privind pasajul rutier subteran de la Piata Presei, dupa o sedinta de mai multe ore la care a participat si primarul Sorin Oprescu.

Aprobarea vine dupa ce Ordinul Arhitectilor a cerut Primariei Bucuresti sa renunte la pasajul de la Piata Presei, iar cei de la Centrul de Resurse le-au solicitat sa amane votul.

Incepand din aceasta toamna vor incepe lucrarile la pasajul care se va realiza pe un singur sens - dinspre DN1 spre Soseaua Kiseleff, care va avea 200 metri si doua rampe de 140 metri lungime.

Respectiv va intra in subteran de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti, dupa Fantana Miorita, va trece pe sub Piata Presei Libere unde se va bifurca si va iesi pe Soseaua Kiseleff, in zona strandului Tineretului, si pe bd. Marasti, imediat dupa cele doua turnuri gemene de la Piata Presei

Consilierii nu au aprobat si construirea unei cladiri de birouri, a unui pasaj subteran pietonal si a unor parcaje pe spatiul verde din zona unde intoarce tramvaiul 41.

In constructia pasajului subteran de la Piata Presei se vor investi aproximativ 18 milioane de euro.

Voi ce credeti despre acest proiect? Va fluidiza sau nu traficul in zona?

Sursa foto
1 comentariu

Din toamna incep lucrarile la pasajul subteran de la Piata Presei, din Bucuresti
Cavalary
#1 -

Comentariu nou

Cu cat creezi mai mult loc pentru masini, cu atat oamenii le vor folosi mai mult, deci blocajele vor ramane. Dar oricum orice inlesnire a traficului auto, tinand cont de tipurile de autovehicule folosite in prezent, e daunatoare, asa ca ma intereseaza ce inseamna asta pt. spatiul verde, pietoni, biciclisti... Si acolo nu-i de bine. Nu ca i-ar interesa pe ei.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera