Danone retrage de pe piata lactate posibil contaminate cu aflatoxina

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Danone Romania
retrage de pe piata unele produse care ar putea contine urme de lapte contaminat si blocheaza in depozitul sau alte 75 de tone de lactate, dupa ce a descoperit aflatoxina in laptele livrat de unul din furnizorii sai.

Dupa primirea rezultatului pentru aflatoxina M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii sai de lapte, rezultat care era peste limita legala, Danone Romania a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectiva si, pentru siguranta consumatorilor, a decis sa blocheze in depozitul sau 75 tone de produse si sa retraga preventiv de pe piata unele produse care ar fi putut sa contină urme de lapte contaminat.

Se depun eforturi pentru a finaliza procesul de retragere pana la finalul zilei.

"Pe langa alte masuri suplimentare, Danone Romania a achizitionat un echipament propriu de testare a continutului de aflatoxina. Niciun lapte pentru care exista suspiciunea unui continut de aflatoxina peste norme nu este acceptat in fabrica", a anuntat compania potrivit unui comunicat de presa trimis Metropotam.

Pentru cei care nu stiu, aflatoxina are efect cancerigen atunci cand este consumat in cantitati mari, pentru o perioada indelungata.

De asemenea, zilele trecute un numar de 32 de automate pentru distribuirea laptelui, care sunt alimentate din productia unor ferme, a fost suspendata in urma controalelor privind nivelul de aflatoxina.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera