Cum va arata pasajul subteran de la Piata Romana

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

A fost aprobat, in sfarsit, proiectul construirii unui pasaj subteran la Piata Romana, una dintre cele mai aglomerate zone din Bucuresti, in care pietonii inca nu circula pe sub sosea. Ideea mai trebuie sa treaca doar de dezbaterea publica la care este supusa pe site-ul primariei.

Cum va arata pasajul subteran de la Piata Romana Cum va arata pasajul subteran de la Piata Romana

Iata un mic rezumat cu detalii despre pasaj (gasiti mai multe aici):

- construirea lui ar dura un an si jumatate - cel putin asa ni se spune, dar am mai auzit poezia si cu alte ocazii;
- va avea o suprafata de 5.200 de metri patrati;
- vor fi 5 intrari: 2 la ASE, una la coloane, una la BCR si alta intre Bulevardul Lascar Catargiu si Bulevardul Dacia;
- se vor crea astfel legaturi intre pasaj, statia de metrou Piata Romana si iesirile de care va ziceam mai sus;
- toata distractia ar costa in jur de 15 miloane de euro.

Mai jos v-am lasat un filmulet cu o simulare a felului in care va arata pasajul. Ce ziceti, e o idee buna pentru fluidizarea traficului? Dar pentru pietoni?

Cum va arata pasajul subteran de la Piata Romana (simulare)

2 comentarii

Cum va arata pasajul subteran de la Piata Romana
Roxana
#1 -

Comentariu nou

as prefera sa merg pe strada, nu pe sub pamant; sa pot admira exemple de arhitectura, sa nu ma ascund sub pamant ca un harciog pentru ca vrea Oprescu sa fie centrul cat mai plin de masini; orasele civilizate din Vest fac tot posibilul sa diminueze cat mai mult traficul din centru, iar noi, anapoda ca intotdeauna invitam cat mai multe masini intr-un oras deja destul de poluat...

Cum va arata pasajul subteran de la Piata Romana
Paul
#2 -

Evident ca este o idee buna.

Acest pasaj este foarte util.
Traficul nu poate fi diminuat, mai mult este ingreunat de trecerile de pietoni de acolo, inclusiv de pietonii care trec pe rosu. Ca pieton stai si astepti foarte mult timp sa treci strada, ca sofer astepti foarte mult ca ei sa treaca. Sunt destule accidente din cauza celor care trec pe rosu si mereu sunt politisti care trebuie sa stea sa monitorizeze trecerile de pietoni.
@Roxana: Pasajul nu este de la Piata Victoriei pana la Universitate, daca vrei sa admiri exemplele de arhitectura poti frumos sa mergi pe strada, nu se elimina trotuarul, doar ca trebuie sa ocolesti un pic pe stradute pe la alte treceri de pietoni daca nu vrei absolut deloc sa treci prin pasaj.
Ca sa diminuezi numarul de masini trebuie sa eficientizezi si sa maresti calitatea transportului in comun, ceea ce nu se va intampla in urmatorii 10 ani. Mai mult trebuie sa schimbi mentalitatea multor persoane care isi etaleaza masinile, nu le folosesc doar pentru simplul fapt de a ajunge din punctul A in punctul B.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera