Copiii sub 6 ani, acces interzis la Opera Nationala Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Spre indignarea multor parinti care doreau sa-si cultive odraslele din frageda copilarie, Opera Nationala Bucuresti a anuntat, pe pagina oficiala de Facebook, ca interzice accesul copiilor sub 6 ani la spectacolele sale.

Copiii sub 6 ani, acces interzis la Opera Nationala Bucuresti Copiii sub 6 ani, acces interzis la Opera Nationala Bucuresti

Dupa fluxul de plangeri, ONB a dorit sa isi explice decizia, folosind tot reteaua sociala. Redam mesajul integral:

"Stimati spectatori,

Masura de a limita accesul copiilor la spectacolele Operei Nationale Bucuresti a fost luata in urma repetatelor plangeri adresate institutiei de catre mai multi spectatori privind comportamentul copiilor si lipsa de reactie a adultilor insotitori in salile de spectacol.

In acelaşi timp, trebuie mentionat ca aceasta masura este aplicata in majoritatea institutiilor de spectacole din lume (inclusiv in cazul unor institutii prestigioase precum Royal Opera House din Londra, Teatro alla Scala din Milano, Opera Nationala din Paris etc.), fiind o conventie binecunoscuta si respectata de catre publicul respectivelor institutii.

Consideram, desigur, ca educatia cultural-muzicala a copiilor la varste foarte mici este extrem de importanta si imbucurătoare, insa credem in aceeasi masura ca este la fel de insemnata adecvarea actului artistic in raport cu varsta privitorilor. Din acest motiv, Opera Nationala Bucuresti va demara, in viitorul apropiat, o serie de proiecte si activitati dedicate exclusiv copiilor (pe langă spectacolele pentru copii), care vor fi structurate pe grupe de varsta si care vor urmari sa le stimuleze acestora gustul pentru zona artistica in general si pentru genul operei in special de la o varsta frageda.

In ceea ce priveste celelalte sesizari ale dumneavoastra in legatura cu desfasurarea spectacolelor ONB, va asiguram ca acestea au fost luate in considerare si ca se vor aplica, in curand, masurile necesare.
"

Cu toate acestea, Opera Nationala ofera spectacole alternative la care cei mici sunt bineveniti: Motanul incaltat de Cornel Trailescu, Hansel si Gretel de Engelbert Humperdinck, Alba ca Zapada si cei sapte pitici de Cornel Trailescu si Spargatorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski (la Sala Mare a ONB), precum si Flautul fermecat de W. A. Mozart, Cutia cu jucarii de Claude Debussy, Camera copiilor de Modest Petrovici Musorgski, Harap Alb, Craiasa zapezii si Visul unei nopti de vara (la Sala Studio).

Voi ce parere aveti despre controversata masura - sunteti de acord cu ea sau nu?

(sursa foto)
1 comentariu

Copiii sub 6 ani, acces interzis la Opera Nationala Bucuresti
Caelea
#1 -

Mai vrem

Perfect! Daca i-ar interzice si in salile de teatru...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera