Chiftelute cu carne de cal la IKEA

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Scandalul carnii de cal a ajuns si in curtea celor de la IKEA. Inspectorii sanitar-veterinari din Cehia au descoperit carne de cal in chiftelele livrate de producatorul de mobila suedez.

Sesizarea s-a facut prin sistemul de alerta rapida al Uniunii Europene pentru probleme alimentare. In anul 2012 IKEA raporta 4.237.400 de chiftele comercializate in Romania, iar restaurantul IKEA din Baneasa este printre primele 3 restaurante cu cele mai mari vanzari din Romania, chiftelutele fiind cel mai bine vandut produs al restaurantului.

Inca nu se stie in cate tari au ajuns chiftelele din carne de cal, dar IKEA are un singur furnizor al acestui produs - cel care a livrat si in Cehia, unde a fost gasita carnea de cal. IKEA a retras deja de pe piata chiftelutele din restaurantele din mai multe tari din UE (Italia se numara printre acestea).

"Am decis verificarea suplimentara a chiftelutelor in Romania, desi produsele au fost temeinic verificate de catre colegii din Suedia responsabili pentru produsele din magazinele IKEA impreuna cu furnizorul nostru", a declarat Cornel Oprisan, Retail Manager IKEA Romania

De asemenea, acesta a mai declarat ca lotul de chiftele depistate cu urme de carne de cal nu a ajuns niciodata la vanzare in Romania. Cu toate acestea, IKEA a retras temporar de la vanzare chiftelutele din magazinul din Bucuresti, pentru verificarea suplimentara.
1 comentariu

Chiftelute cu carne de cal la IKEA
lalala
#1 -

chifteluteee

Eu am mancat azi chiftelute de la Ikea. De unde ziceti voi ca le-au retras?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera