Ce trebuie sa stii daca esti dus cu forta la Politie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In Romania abuzurile Politiei nu sunt rare, din pacate. Iar legea este foarte alambicata si redactata intr-o limba de lemn care pentru multi pare sanscrita. 

Asa ca nu e de mirare ca multi dintre romani nu-si cunosc drepturile sau ce sa faca in cazul in care sunt ridicati de Politie de pe strada sub diverse pretexte ce tin de teatrul absurdului (ca le-ai facut poza, ca protestezi pasnic etc.).

Mai ales in contextul protestelor Rosia Montana, ni se pare foarte folositoare diagrama facuta de Asociatia Pentru Drepturile Omului in Romania.

Daca va duceti pe la proteste este foarte bine sa stiti aceste lucruri, pentru a nu trece prin ce au trecut protestatarii de la Brasov.




5 comentarii

Ce trebuie sa stii daca esti dus cu forta la Politie
Augustin
#1 -

Ce trebuie să știi....

Foarte utilă informarea, dar la taxa ce trebuie plătită la IML am o obiecție. Am ajuns și eu la IML și am rămas consternat de mărimea sumei pe care ar fi trebuit să o plătesc pentru o constatare. Era vorba de vreo 200 de lei. M-am gîndit atunci ce ar face un om sărac ce este bătut sau suferă o rănire și nu are suma la dispoziție? Se împrumută? Mai degrabă renunță. Este descurajantă acea sumă mai ales pentru că este un pas obligatoriu pentru căutarea dreptății. Sigur că, se pot recupera banii de la făptuitor, dar numai după un proces ce poate dura.

Ce trebuie sa stii daca esti dus cu forta la Politie
militian
#2 -

sfaturi vis a vis de articol

LA MUNCA NU LA MITINGURI PATETICE DE 30 DE PERSOANE FRUSTRATE DE INTELIGENTA CE LE DEBORDEAZA DIN CAPETE...VISATI REVOLUTII , REVOLUTIE NU A FOST NICIODATA NICAIERI,TAOTE AU FOST MANIPULARI GASTELOR...ACUMA E LA FEL O MANIPULARE ORDINARA OILOR ,LA MUNCA

Ce trebuie sa stii daca esti dus cu forta la Politie
ma
#3 -

Prostii

Daca te agreseaza este simplu. Faci rost de un pistol bun cu cateva mii de lei si rezolvi problema. CEDO poate eventual sa constate ca ai dreptate si sa-ti dea niste cateva mii de euro despagubire. In tot timpul asta piedut ai tai au de suportat tot felul de sicane din partea autoritatilor iar tu stai ca prostul prin spitale. Nu mai bine scapi lumea de un idiot, doi, trei...

Ce trebuie sa stii daca esti dus cu forta la Politie
Stanciu
#4 -

Un revolutionar

Pt. d-l militian ! Schimbare bruscă și de obicei violentă a structurilor sociale, economice și politice ale unui regim dat, (cu participarea maselor populare) se numeste revolutie.

Daca nu ti-a placut scoala mai bine taci ...sau cauta pe net, se numeste DEX online

Ce trebuie sa stii daca esti dus cu forta la Politie
Adi
#5 -

ref: militian

Nu cred ca e din politie/miltie cel de mai sus. Stie sa scrie. A pus si puncte-puncte. :))

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera