Ce se va intampla astazi la Targul de Craciun din Piata Universitatii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Astazi se deschide Targul de Craciun din Piata Universitatii, urmand ca de aici, la ora 19:00, primarul Capitalei sa aprinda si luminitele de Craciun din centrul Bucurestiului.

Printr-un comunicat de presa al Primariei Capitalei am fost anuntati si in legatura cu programul targului de Craciun din aceasta seara. Astfel ca, 50 de craciunite si 50 de tineri vor purta miercuri faclii aprinse, simbolizand lumina sfanta a sărbătorilor, iar corul de copii ''Andante'' va interpreta colinde.

Pe langa acestia in cadrul targului vor mai exista si alte personaje de poveste: zanele si spiridusii lui Moa Craciun vor crea povestea magica a Craciunului, echipa 'Chambres d'OR' va realiza picturi pe sticla specifice sarbatorilor de iarna, iar acestea vor fi proiectate pe doua dintre cladirile din spatele bradului.

De asemenea, cladirea Universitatii Bucuresti va fi impodobita cu proiectii specifice sarbatorilor de iarna.

Targul de Craciun din Piata Universitatii Targul de Craciun din Piata Universitatii

Pe langa cele 65 de casute decorate de sarbatoare, a fost amplasat si un brad de 17 metri. Acesta a fost impodobit cu 2.500 de becuri galbene si 600 de lucrari de arta ce formeaza un puzzle.

Peisajul de poveste va fi completat si de sania cu reni si casa lui Mos Craciun si va exista si un carusel pentru cei mici. Nici traditile romanesti nu vor lipsi, ele fiind reprezentate de mesterii populari care vor prezenta trecatorilor obiecte traditionale, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si broderii, costume si masti traditionale, jucarii din lemn si instrumente muzicale.

Targul de Craciun din Piata Universitatii Targul de Craciun din Piata Universitatii

La cele 65 de casute veti putea gasi produse gastronomice traditionale, turta dulce, cozonaci, prajituri, magiun, miere si produse apicole, carnati, toba, pastrama etc.

Printre artistii invitati la Targul de Craciun din Piata Universitatii se numara interpretii de muzica populara: Gheorghe Turda, Matilda Pascal Cojocarita si Stefan Cigu, Gelu Voicu, Lavinia Goste, Marius Zorila, Orchestra Nationala de Tineret, Loredana si Agurida, Calin Geambasu band, baletul Edi Stancu, Narcisa Suciu, Paula Seling, Ducu Bertzi, DJ Project si Adela Popescu, Taxi, Bere Gratis, Provincialii.

Toti vizitatorii targului sunt asteptati la Casa lui Mos Craciun pentru a dona jucarii si carti pentru copiii fara posibilitati materiale -  campania ''Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun'' se afla la cel de-al treilea an consecutiv.

Targul de Craciun din Piata Universitatii a fost decorat cu zece tone de cetina, peste 3.000 de becuri colorate si cu aproximativ un kilometru de ghirlande luminoase.

Vezi mai multe poze de la Targul de Craciun din Piata Universitatii
1 comentariu

Ce se va intampla astazi la Targul de Craciun de la Piata Universitatii
raluca
#1 -

bani cheltuiti

o sa fie,un targ ''ca la viena'' numai ca o sa fie vizitat de romani.iar comercianti vor fi tot romani.adica,,(scz de cacofonie) cam aceleasi kitch-uri pe toate tarabele.. deeeci,n-o sa fie un targ''ca la vienaaaa''.......am cam fost pe la viena la un asemenea targ..nici in o mie de ani,asemanari..

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera