Cand vor circula bucurestenii pe Buzesti - Berzei - Uranus si cand va fi reabilitat Arcul de Triumf si Observatorul Astronomic

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Primarul Capitalei Sorin Oprescu sustine ca vara asta in Bucuresti se lucreaza, luand in considerare ca sunt deschise 117 santiere.

Daca nu va incredeti in declaratiile edilului si vreti sa vedeti ce proiecte imobiliare sunt in desfasurare consultati harta interactiva.

Ce lucrari se fac in Bucuresti...

Sorin Oprescu a precizat ca momentan sunt deschise 26 de santiere la scoli/gradinite/crese, 3 centre de asistenta sociala, 5 bulevarde, 17 strazi, 55 de lucrari de refacere a canalizarii, la 2 spitale, la 2 monumente, la 6 imobile care se afla in consolidare si la un centru pentru situatii de urgenta.

Este vorba de lucrari de reabilitare, modernizare, construire de noi poduri si pasaje, de refacere a retelelor de distributie a energiei termice, dar si de refacere a retelei de gaze, pe mai multe tronsoane si zone ale Bucurestiului.

In ceea ce priveste lucrarile la cele 5 bulevarde se realizeaza schimbarea retelelor edilitare, reabilitarea carosabil, modernizarea linie de tramvai la 4 dintre ele, refacerea de trotuare si spatii verzi, semnalizare si marcaje rutiere. 

Concret este vorba de Buzesti-Berzei-Uranus, Liviu Rebreanu (care trebuie sa fie gata la sfarsitul lunii iulie), Aerogarii, soseaua Iancului - Pantelimon si lucrarile de supralargire Grigorescu Splai Dudescu cu pasajul denivelat suprateran ce va traversa Dambovita.

Sursa foto

Incepand cu luna august-septembrie, Primaria Capitalei promite ca va incepe alte 3 lucrari mari pasajul suprateran Mihai Bravu si pasajele subterane Piata Sudului si Piata Presei Libere.

Oprescsu a mai spus ca sunt in plin santier cu doua spitale noi, Gomoiu si Foisor, iar in ceea ce priveste refacerea cladirilor de patrimoniu sunt deschise doua mari santiere la Hanul Gabroveni (care se pare ca va finalizat in iunie 2014) si la sediul Primariei Municipiului Bucuresti.

Sursa foto

In saptamanile saptamanile care urmeaza se vor demara lucrarile de restaurare, consolidare si conservare a inca 3 monumente istorice: Arcul de Triumf (lucrarile incep in august), Observatorul Astronomic (lucrarile incep in septembrie) si Casa Cesianu (lucrarile incep in august).

In ce stadii sunt unele lucrari...

Lucrarile la Diametrala Buzesti Berzei Uranus sunt finalizate in procent de 80 la suta.

Tronsoanele Piata Victoriei-Occidentului - Occidentului-Grivitei-  Mircea Vulcanescu-Dinicu Golescu - Calea Plevnei-Mircea Vulcanescu-Bulevardul Garii de Nord sunt finalizate.

Doar tronsonul III, Mircea Vulcanescu – Calea Grivitei, este in lucru.

La bulevardul Liviu Rebreanu stadiul lucrarilor este de 60%.

Pe tronsonul Camil Ressu- Nicolae Grigorescu au fost reabilitate atat carosabilul cat si trotuarele. Au fost realizate piste pt biciclisti si locuri de parcare.

Iar linia de tramvai a fost realizata cu o solutie ce va permite parcurgerea rapida de catre vehiculele speciale (salvare, pompieri, politie), dar nu si a autoturismelor.

Sina va fi separata de traficul auto si transformata in spatiu verde, mai putin in statii si in intersectii.

La Grigorescu - Splai Dudescu lucrarile sunt programate sa inceapa inainte de sfarsitului anului, cand se va face un pasaj denivelat suprateran ce va traversa Dambovita, dar in aceeasi suprafata se va executa si un pod la nivelul solului care sa faciliteze legaturile intre acest segment al inelului median si Splaiul independentei.

Lucrarea va face legatura intre Vitan si Berceni. La pasajul Mihai Bravu s-au demarat procedurile de atribuire a contractului pentru finalizarea lucrarilor, iar la pasajul Sudului contractul e in procedura de atribuire si pana la sfarsitul lui 2013 vor incepe lucrarile.

Pe ce se mai duc banii...

Sorin Oprescu sustine ca anul acesta au fost racordate la sistemul de alimentare cu apa si canalizare 239 de strazi, iar in ceea ce priveste investitiile pe retele de gaze valoarea lor se ridica la 72,5 milioane lei, din care 29 milioane sunt fonduri europene nerambusabile.

De asemenea, in primul semestru al anului 2013 au continuat activitatile de dezafectare a cablurilor aeriene instalate in zonele in care infrastructura subterana Netcity a devenit operationala.

Pana la 22 Iulie 2013 au fost dezafectati cca 100 km, totalizand aproximativ 2. 000 km de cabluri aeriene, urmand ca pana la sfarsitului lunii august 2013, sa fie finalizate dezafectarile cablurilor aeriene in aria de acoperire Netcity, prin finalizarea ultimilor 26 km.

Printre altele Primaria Capitalei a inceput in luna martie lucrarile de extindere a Spitalului Foisor, care va fi gata la inceputul anului 2015, si in luna iunie am dat startul lucrarilor la noul Spitalul clinic de copii Victor Gomoiu, care va fi finalizat la sfarsitul anului 2014.

Sperand ca termenele transmise de primarul Capitalei vor fi si respectate noi am facut un exercitiu de imaginatie si am vazut cum va arata Bucurestiul daca Sorin Oprescu se tine de cuvant.

Voi ce parere aveti? Ce sanse are Bucurestiul sa arate ca o capitala europeana moderna si frumoasa?
2 comentarii

Cand vor circula bucurestenii pe Buzesti - Berzei - Uranus si cand va fi reabilitat Arcul de Triumf si Observatorul Astronomic
cotosilv
#1 -

Comentariu nou

- Arcul de Triumf este renovat la fiecare 2 ani, ultima data au dat jos numele Budapesta din lista de orase cucerite de armata română

- renovarea hanului Gabroveni incepuse de prin 2010 si se estima sa se termine in iunie 2012, probabil Oprescu asteapta sa se prabuseasca sa scape de el.

- de maidanezii din Militari zona Pacii nu a spus nimic ? am facut zeci de reclamatii la PMB, ASPA, Vier si nimic, in zona, dupa ora 23 este un adevarat concert de 'lătraturi'.

- daca mai sunt doar 26 km pentru reteaua NetCity atunci de ce bulevardele sunt inca pline de cabluri ?

Cand vor circula bucurestenii pe Buzesti - Berzei - Uranus si cand va fi reabilitat Arcul de Triumf si Observatorul Astronomic
valentina
#2 -

proiect superb

proiectul bulevardul grigorescu cu dimbovita sper sa fie cat mai frumos si mai practic si pentru biciclete un spatiu sa ne putem plimba si fara masina oricum felicitarii

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera