Calatoriile la metrou se pot plati prin SMS

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Incepand de astazi, 1 aprilie, puteti sa intrati la metroul din Bucuresti platind calatoria printr-un SMS. Doar clientii Orange si Vodafone se pot bucura de noul serviciu oferit de cei de la Metrorex.

Achizitionarea unei calatorii cu metroul se face prin trimiterea unui mesaj la numarul 1700, confirmarea platii se face tot prin SMS.

Exista si echivalentul cartelelor de 2 sau 10 calatorii. Primul pachet se comanda printr-un mesaj scris care sa contina textul 2C, pentru cel de-al doilea trebuie sa scrieti 10C. Ambele optiuni se trimit la numarul 1700.

Pretul unei singure calatorii este de 0,50 euro (in jur de 2,2 lei). Doua calatorii costa 0,90 euro (in jur de 4 lei), iar pachetul de zece calatorii costa 3,25 euro (in jur de 15 lei).

Accesul se face prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele instalate in statiile de metrou. Telefonul mobil va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator. In urma interpretarii, validatorul va stabili in timp real daca mai exista calatorii in contul cumparatorilor. Validatoarele pentru calatoriile prin SMS se gasesc in toate statiile de metrou.

Serviciul de achizitionare a titlurilor de calatorie, se bazeaza pe tehnologia Data-Over-Voice, o tehnologie unica in lume.

sursa foto
1 comentariu

Calatoriile la metrou se pot plati prin SMS
Cavalary
#1 -

Comentariu nou

Daca si merge cum trebuie, suna bine...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera