S-a deschis parcarea de la Universitate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa luni de zile de amanare a inaugurarii parcarii subterane de la Universitate, azi a avut in sfarsit loc marele eveniment! Noi am dat o fuga sa vedem daca maine ne lasam sau nu masina in noua parcare si primul lucru care ne-a sarit in ochi a fost schimbarea placutei cu denumirea de "University Place" in "University Square":

Parcare Universitate  Parcare Universitate Parcare Universitate

Coborand la -1 pe iesirea de langa Palatul Sutu, am vrut sa inspectam toate cele 3 niveluri, care asigura in total 420 de locuri de parcare pentru autoturisme si 21 pentru motociclete. La nivelul 1 subteran se va deschide si o spalatorie auto incepand cu anul viitor, iar la nivelul -3 a fost prevazut un adapost de aparare civila.

Parcare Universitate Parcare Universitate Parcare Universitate

In drum ne-a sarit in ochi si o toaleta foarte frumos amenajata (momentan), precum si automatul de plata. Tarifele? Se pare ca in primele 2 saptamani de "viata" ale noii parcari, parcarea va fi gratuita, dupa care, timp de o luna, doar primele 2 ore vor mai fi gratuite. Dupa aceea, tariful pentru o ora de parcare (pentru autoturisme) va fi de 2,5 lei, la fel ca in parcarea de la Intercontinental. In weekend, pretul va fi de 1 leu/ora, ca si in timpul noptii (20:00-06:00).

Parcare Universitate Parcare Universitate Parcare Universitate Parcare Universitate

Daca vreti abonament la parcare, exista si abonamente: 24 ore din 24 costa 499 lei pe luna pentru autoturisme si 199 lei pentru motociclete; 10 ore pe zi costa lunar 349 lei, pe timpul zilei, si 149 lei pe timpul noptii.

De iesit la lumina, am iesit prin intrarea din strada Academiei si am trecut si pe langa rampa din strada Toma Caragiu, care e atat intrare cat si iesire - aici va fi amenajat si-un lift. Pana atunci, exista scari foarte sanatoase.

Parcare Universitate Parcare Universitate

Noua piata astfel amenajata la suprafata s-a dorit a fi o reconstruire a spatiului dupa imaginea sa din 1934 si va fi folosita doua luni pe an ca spatiu expozitional in aer liber, dedicat artei contemporane. Ce parere-aveti de toate astea?

Mai multe fotografii cu noua parcare de la Universitate gasiti in galerie.
7 comentarii

Azi s-a deschis parcarea de la Universitate
tiby
#1 -

Comentariu nou

Din poze parcarea arata foarte bine, ramane de vazut cum va face fata ploilor sau zapezilor, sa nu uitam ca Pasajul Unirii, renovat acum un an, se inunda la fiecare ploaie mai sanatoasa.
Parcarea are paza si supraveghere video ? nu de alta dar in zona sunt multi cersetori si tot felul de persoane dubioase.

Azi s-a deschis parcarea de la Universitate
Dan
#2 -

Comentariu nou

Eu unul ma bucur ca s-a deschis. Orice oprire in centru, pentru mine cel putin, era un stres. Intotdeauna am preferat o parcare civilizata, cu plata, in loc sa caut un amarat de locusor, pe bordura, pe trotuar, oriunde.
Abia astept s-o "inaugurez" si eu

Azi s-a deschis parcarea de la Universitate
Oana
#3 -

@tiby

au un dispecerat unde sunt centralizate sistemele de monitorizare si alarma, inclusiv de incendiu, furt si depasirea concentratiei de CO2

Azi s-a deschis parcarea de la Universitate
george
#4 -

Comentariu nou

Am trecut ieri prin zona, dacă tot au avut o inaugurare oficiala atunci trebuia sa strângă maidanezii din zona, rușine Oprescu!

Azi s-a deschis parcarea de la Universitate
Ana
#5 -

Spatiile verzi

Unde-s spatiile verzi promise? Era si o poza cu proiectul, iar proiectul final/rezultatul nu arata nicidecum ca cel din pozele pe care le-am vazut toti inainte de inceperea acestuia.
De ce nu au mai facut proiectul cei care au castigat licitatia?
Plus ca: yeeey, avem o parcare dar anulam pistele de biciclisti?
Wtf is up that?

Azi s-a deschis parcarea de la Universitate
Andreea Eater
#6 -

Comentariu nou

macar acum sper sa gasesc loc de parcare, ca e infernala zona cu parcarea

Azi s-a deschis parcarea de la Universitate
adina
#7 -

Comentariu nou

La intrarea în parcare este afișat numărul de locuri libere ?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera