5 tipuri de apa imbuteliata, comercializate in magazinele din Bucuresti, care iti pot dauna sanatatii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Traim vremuri in care nici apa nu mai este ce a fost sau cel putin asta au scos la iveala Inspectorii de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), atunci cand au aplicat amenzi contraventionale in valoare de 50.000 de lei pentru abateri de la limitele microbiologice in cazul a 5 tipuri de apa de masa si apa de izvor imbuteliata, comercializate in unele retele comerciale din Bucuresti.

In perioada 4-9 martie, s-au prelevat esantioane din sortimente de apa de masa si de izvor din reteaua comerciala a unor lanturi de hypermarketuri si supermarketuri din Bucuresti.

3.gif

In urma controalelor, dintre cele 17 esantioane prelevate si analizate din punct de vedere microbiologic in cadrul Laboratorului SC Manor Laboratory Center SRL Bucuresti, 5 au fost neconforme, in urma analizelor de laborator.

Pe lista marcilor de apa declarate neconforme se afla sortimentele:

1.jpg

Winny — apa izvor plata imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2 litri

Aro — apa de masa necarbogazoasa imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2 litri

Calipso — apa de izvor imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 6 litri

Izvorul Zanelor — apa de izvor plata imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2 litri

Aqua Queen — apa de izvor imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 5 litri.

2.jpg

In data de 15 martie au fost efectuate alte 11 prelevari de probe, esantioanele fiind transmise la SC Manor Laboratory Center SRL București spre a fi analizate din punct de vedere microbiologic si al continutului de nitriti.

Comisarii ANPC continua prelevarile de probe si le vor trimite spre analiza la laborator, iar intre timp institutia a transmis buletinele de analize pentru probele prelevate catre Directia de Sanatate Publica pentru a se lua masurile legale care se impun.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera