5 sfaturi pentru începători pentru a cumpăra pensule de machiaj

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Poate că tocmai ai dat peste un beauty guru pe YouTube și a aprins în tine un foc pentru a da o șansă artei machiajului. Bravo ție! Dar așteaptă! Habar nu ai de unde să începi? Ai văzut că folosește o grămadă de pensule de machiaj, dar literalmente habar nu ai despre ele? Nu-ți face griji pentru că suntem aici pentru tine! Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să te decizi ce pensule de machiaj să cumperi:

Familiarizează-te cu tipurile de pensule de machiaj

Nu putem să subliniem acest lucru suficient. Înainte de a merge să cumperi pensule de machiaj, fă de fapt niște cercetări și află ce face fiecare pensulă. Atât de multe persoane și-au cumpărat prima pensulă pe baza a ceea ce folosea make-up artistul lor preferat pentru un anumit machiaj, fără să știe în ce scopuri sunt deosebit de utile.

Există o grămadă de pensule din care poți alege și sunt folosite pentru lucruri diferite. Există pensule specifice pentru aplicarea fondului de ten, a fardului de obraz, a fardului de ochi etc. Așadar, cumpărarea pensulelor potrivite pentru a avea o acoperire a întregii fețe este primul considerent important de luat în considerare.

Alege-ți cu înțelepciune tipul de fibre

Fibrele naturale sunt organice, mai moi și funcționează mult mai bine decât cele sintetice, artificiale. Considerentele legate de buget sunt importante, dar dacă ai bani să dai pe pensule de înaltă calitate, asigură-te că îți iei pensule din fibre naturale pentru acel plus de calitate în look-ul tău.

Totuși, reține că perii sintetici au anumite avantaje. Sunt mai ușor de curățat decât omologii lor naturali și sunt puțin mai bune pentru a folosi anumite tipuri de machiaj lichid. Perii din păr natural au tendința de a absorbi produsele umede. Pentru a preveni acest lucru, este mai bine să folosești pensule de machiaj sintetice. Dacă cruzimea față de animale este o problemă pentru tine, ar fi bine să investighezi puțin mai mult. Este posibil ca unele pensule din păr natural să nu corespundă standardelor tale etice și morale.

Fă câteva cercetări cu privire la forma și caracteristicile firelor de păr

Capetele pensulei pot avea mai multe forme, inclusiv formă de dom, îngustă, în formă de creion, în formă de clopot, în formă de evantai și chiar formă plată, dreptunghiulară, totul în funcție de cazul de utilizare a pensulei. Anumite forme vor ajuta la obținerea anumitor efecte mai mult decât altele. De exemplu, forma de evantai permite utilizatorului să difuzeze o porție mică sau un produs pe o suprafață mare. Aceasta creând un aspect foarte moale, difuzat, genul care este de dorit pentru iluminatoare, de exemplu.

Pentru eyeliner, pe de altă parte, utilizarea pensulelor înguste și plate este cea mai potrivită. Zona de aplicare este pe o suprafață îngustă și are nevoie de o mare precizie pentru o aplicare corectă și exactă.

Înainte de a cumpăra o pensulă, testeaz-o pe pielea ta

Calitatea este o chestiune foarte subiectivă și, dincolo de caracteristici, este ceva greu de evaluat doar pe baza unor caracteristici și fapte. Cu toate acestea, o modalitate de a evalua calitatea, potrivit experților, este să folosești peria de pielea ta.

Ca regulă generală, pensulele de bună calitate tind să se simtă foarte moi și confortabile pe piele. Pensulele de calitate mai slabă vor avea tendința de a se simți mai aspre și mai grosiere pe piele. Și, nu mai este nevoie să spunem că, dacă frecarea oricărei perii pe față îți provoacă iritații și disconfort, cu siguranță este mai bine să nu folosești deloc acel produs.

Ia în considerare toate cazurile de utilizare ale pensulelor

Evident, vei avea preferatele tale, dar ține cont de faptul că nu le vei putea folosi tot timpul. Să spunem, de exemplu, că mergi într-o călătorie. Evident că nu vei căra cu tine întregul dulap!

Așa că, în mod evident, tot ceea ce intenționezi să transporți va trebui să fie de dimensiuni limitate. Dacă călătorești mult sau ești în permanentă mișcare, în loc să te orientezi pur și simplu către cele mai bune
pensule de machiaj
, trebuie să iei în considerare și ușurința de a transporta respectivul set de pensule. În mod similar, dacă cazul tău de utilizare este aproape întotdeauna petreceri ocazionale și întâlniri cu prietenii, probabil că nu vei avea nevoie nici de o colecție vastă de cele mai performante pensule.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera