4 sfaturi pentru organizarea jucăriilor pentru copii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Jucăriile au un mod de a pune stăpânire pe casă. Începe destul de inocent. Vă iubiți copiii. Vreți să-i faceți fericiți. Dar, înainte de a vă da seama, vă treziți acoperit până la genunchi în LEGO aruncate și păpuși Barbie goale. Copiii sunt plictisiți, casa este o mizerie și nimeni nu este fericit. Vă sună cunoscut? Nu sunteți singuri.

Majoritatea familiilor au prea multe jucării. Mulți părinți bine intenționați nu își dau seama că, în realitate, mai multe jucării înseamnă mai puțină joacă.

Copiii sunt ușor copleșiți de opțiuni, iar un copil care nu știe cu ce să se joace ajunge adesea să nu se joace deloc. Dar problema este chiar mai fundamentală decât atât.

Obsesia culturii pentru vechiturile de plastic i-a învățat pe copii să fie participanți pasivi la joacă. În loc să se joace cu jucăriile lor, ei se așteaptă să fie amuzați de jucăriile lor. Și sunt... pentru aproximativ cinci secunde. Apoi acestea se întorc în cutia de jucarii pentru copii de 2 ani sau, mai bine zis, pe podea.

Dar există o cale mai bună. Din ce în ce mai multe familii adoptă o abordare minimalistă a jucăriilor, reducând dezordinea și concentrându-se pe calitate în detrimentul cantității. Vreți să vă alăturați lor? Iată câteva sfaturi utile.

Aruncați jucăriile vechi

Dacă aveți de gând să preluați controlul asupra situației jucăriilor, va trebui să scăpați de unele jucării. Începeți prin a dezgropa și a pune în cutii toate jucăriile pe care copiii dvs. le-au depășit mental. Dacă copilul dumneavoastră deja citește, dați jucăriile cu alfabet și fonică altcuiva. Încă vă mai agățați de zornăitoare și jucării pentru dentiție, chiar dacă cel mai mic este în clasa întâi?
Este timpul să renunțați la ele.

Dacă o jucărie nu mai este adecvată dezvoltării copilului dumneavoastră, nu mai merită un loc în casa dumneavoastră.

Multiplele sunt un alt infractor evident. Dacă aveți trei versiuni cu trei personaje diferite, alegeți una preferată și mergeți mai departe. În cele din urmă, aruncați gunoiul. Jucării rupte, puzzle-uri și jocuri cu piese lipsă, jucării de la Happy Meal, cadouri de petrecere - aruncați-le la gunoi!

Odată ce v-ați redus colecția la lucrurile cu care s-ar putea juca copiii dumneavoastră, este timpul să vă gândiți la ceea ce le place, de fapt. Copiii au tendința de a se juca cu aceleași jucării în mod regulat. Sigur, pot lua altele în trecere, dar întotdeauna se întorc la favoritele lor.

Puneți-vă întrebările dificile: De câte păpuși aveți nevoie cu adevărat? Câte mașini? Fiți necruțător. Dacă nu este una dintre jucăriile preferate de copilul tău, renunțați la ea.

Puneți jucăriile la vedere

Când copiii nu-și pot vedea jucăriile, nu se joacă cu ele. V-ați săturat ca copiii dvs. să scoată până la ultima jucărie, doar pentru a le lăsa pe jos? De ce să nu le lăsați afară de la bun început?

În loc să înghesuiți jucariile în coșuri, încercați să organizați lucrurile micuțului dvs. în mai multe stații de joacă tematice, unde jucăriile rămân în mare parte la vedere. De exemplu, ați putea avea o stație de costume cu un raft agățat de haine de îmbrăcat și o oglindă, sau o zonă de joacă domestică cu o bucătărie de jucărie și mâncare de jucărie. Amenajați o masă cu materiale de artă, un spațiu pentru jucării de construcție și un colț de lectură cu un scaun confortabil și câteva cărți.

Deși este important să permiteți jocul încrucișat creativ, încurajați-vă copiii să curețe fiecare stație înainte de a trece la alta. Copilului dvs. îi va fi mult mai ușor să decidă cu ce să se joace, iar dvs. vă va fi mult mai ușor să țineți pasul cu dezordinea.

Porniți o rotație a jucăriilor

Jucatul cu aceleași jucării la nesfârșit poate deveni obositor după un timp. Vă întrebați cum să vă mențineți copiii implicați? Încercați să rotiți puțin lucrurile.

O rotație bine organizată a jucăriilor ajută la eliminarea dezordinii, permițându-le în același timp copiilor să se joace cu o selecție mai largă de jucării. Deoarece jucăriile disponibile se schimbă în mod regulat, există întotdeauna ceva nou și interesant cu care să se joace.

Vă faceți griji că micuțului dvs. îi vor lipsi lucrurile preferate? Nu este nimic rău în a lăsa câteva jucării, cum ar fi LEGO sau un animal de pluș sau o păpușă foarte iubită, afară în mod permanent. Iar dacă copiii dvs. sunt mulțumiți de jucăriile pe care le au în prezent, nu strică să modificați programul de rotație. Atâta timp cât copilul dvs. este fericit și implicat, nu este nevoie să vă stresați.

Faceți cărțile accesibile

Ce rost are să aveți o bibliotecă vastă de cărți pentru copii dacă copiii dvs. nu le citesc niciodată? Rafturile de cărți sunt adesea dificil de accesat de către cei mici pe cont propriu și, cu atât de multe cărți din care să alegeți, este greu să știți ce să citiți.

Dacă doriți să vă încurajați copiii să citească, încercați să schimbați rafturile tradiționale cu câteva rafturi de cărți ușor de accesat. Șinele de cărți conțin mai puține cărți și afișează mai bine coperțile acestora, ceea ce le face mai atractive pentru copii.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera