4 lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați o periuță de dinți

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pentru mulți dintre noi, alegerea unei periuțe de dinți este la fel de simplă ca și cum am respira oxigen. Toate periază la fel, nu-i așa? Nu chiar așa. Adevărul este că nu toate periuțele electrice sau manuale de dinți sunt create la fel.

Pentru a alege cea mai bună periuță de dinți, ar trebui să vă uitați la factori precum dimensiunea capului de periuță, forma și tipul de peri și dacă a fost aprobată de stomatologi. În acest articol, explorăm cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când alegeți cea mai bună periuță de dinți.

Alegerea unei periuțe electrice sau manuale de dinți este mai importantă pentru sănătatea orală decât credeți. Urmând aceste sfaturi, nu va trebui să vă mai întrebați niciodată ce periuță de dinți să alegeți!

1. Mărimea capului periuței

Mărimea capului periuței de dinți este importantă, deoarece poate afecta foarte mult calitatea periajului tău. Capetele de periuță vin într-o varietate de dimensiuni, dar cea mai bună dimensiune este un cap care are o înălțime de 2 cm și o lățime de 1 cm. Acest lucru ar trebui să vă permită să curățați partea de sus, din față și din spate a dinților cu cea mai mare întindere pentru o curățare maximă.

Sunt disponibile capete de perie mai mari, dar nu sunt ideale pentru majoritatea oamenilor. Acestea pot face de fapt mai dificilă ajungerea la acele locuri greu de curățat, cum ar fi molarii din spatele gurii. Cumpărați un cap mai mare dacă este necesar, dar numai dacă medicul dentist vă recomandă acest lucru.

De asemenea, ar trebui să cumpărați o periuță de dinți care este ușor de ținut în mână, cum ar fi un model Philips Sonicare. Căutați una cu un mâner suficient de lung pentru a o ține confortabil în mână. Cele două minute de periaj recomandate vor părea mult mai lungi dacă mâna dvs. nu este confortabilă atunci când vă spălați pe dinți de două ori pe zi!

2. Tipul de peri

Periile periuței de dinți vin în trei tipuri diferite - moi, medii și tari. Acest lucru este valabil indiferent dacă folosiți periuțe electrice sau manuale de dinți. Când vine vorba de densitatea periilor, nailon moale este aproape întotdeauna calea de urmat. Asta pentru că nu vor face niciun rău dacă aveți tendința de a vă peria prea mult în timp ce vă spălați pe dinți.

Poate că dinții vi se par duri, dar ei pot fi de fapt slăbiți de alimentele zaharoase, de băuturile acide sau de o îngrijire orală deficitară. Folosirea unei periuțe electrice sau manuale de dinți cu peri medii sau tari poate înrăutăți lucrurile, deteriorând gingiile, suprafața rădăcinilor și smalțul care îți protejează dinții. La fel ca un cap de periuță mai mare, folosiți-le doar dacă medicul dentist vă recomandă acest lucru.

3. Periile rotunjite vs. cele drepte

Este posibil să nu fi realizat niciodată că vârfurile periilor periuței de dinți au două forme diferite - rotunjite și drepte. Deși poate nu pare a fi mare lucru, forma periilor periuței are de fapt un impact uriaș asupra sănătății dvs. orale.

În timp ce perii drepți vă pot lăsa gura la fel de curată ca și varianta rotunjită, este posibil ca aceștia să facă mai mult rău decât bine. Periile cu vârfuri ascuțite și zimțate sunt mai susceptibile de a vă deteriora gingiile prin tăierea lor, ceea ce poate crește șansele de infecții și inflamații.

De aceea, ar trebui să vă asigurați că vă cumpărați o periuță de dinți cu peri rotunjiți. Nu numai că vă vor ajuta să vă protejați gingiile de infecții și inflamații, dar sunt și cea mai bună opțiune dacă aveți gingii sensibile.

4. Periuță de dinți manuală sau electrică?

Alegerea unei periuțe electrice sau manuale de dinți depinde de preferințele dvs. personale. Ambele fac o treabă excelentă de curățare a dinților. Cel mai important factor este ca periuța de dinți pe care o alegeți să vă ajute să vă periați timp de cele 2 minute recomandate, de două ori pe zi, cu tehnica adecvată.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera