3 lucruri pe care trebuie să le știți despre dispozitivele Huawei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Deși Huawei nu a avut niciodată o prezență mare în Statele Unite, acest lucru nu a împiedicat compania să devină unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume. Telefoanele Huawei au fost odată atât de populare încât singura companie cu care se putea compara cu adevărat era Samsung, care este cea mai mare din lume.

Cu toate acestea, compania produce și alte dispozitive. În acest articol, vom prezenta câteva informații pe care trebuie să le cunoașteți despre Huawei și produsele sale.

Cine este Huawei?

Huawei (pronunțat „wah-way”) este un gigant chinez de telecomunicații și electronice cu sediul în China. Ren Zhengfei a fondat compania în 1987. Înainte de a fonda Huawei, Zhengfei era un membru de rang înalt al Armatei Populare de Eliberare (PLA), care este principala forță militară a Partidului Comunist din China (PCC).

În anii 80, China avea nevoie disperată de noi tipuri de echipamente de telecomunicații. La acea vreme, depindea de națiunile străine pentru acest tip de tehnologie. Zhengfei și-a propus să realizeze inginerie inversă a produselor străine și să dezvolte echipamente de telecomunicații în China, ceea ce ar permite națiunii să fie mai puțin dependentă de companiile străine.

La începutul anilor 90, Huawei a lansat un produs de comutare telefonică, cu care i-a învins pe toți ceilalți concurenți chinezi. Acest succes le-a permis celor de la Huawei să obțină primul lor contract guvernamental.

Odată cu trecerea anilor, Huawei a devenit din ce în ce mai mare și a creat produse în tot mai multe industrii.

Telefoanele Huawei intră pe piață

În 2004, Huawei a lansat primul său telefon mobil, numit C300. Divizia sa mobilă a crescut rapid și, în 2009, a lansat primul său telefon alimentat de sistemul de operare Android, U8220.

Compania a continuat să lanseze multe smartphone-uri Android diferite, mai ales sub brandul Ascend. În 2015, însă, Huawei a întrerupt linia Ascend și s-a concentrat pe noua sa serie-pilot P, care a început cu Huawei P8 și a culminat cu Huawei P Smart, unul dintre cele mai apreciate modele ale producătorului.

Huawei a intrat pentru prima dată pe piața SUA în 2015 cu Google Nexus 6P, un telefon conceput și dezvoltat de Google, dar produs de Huawei. Deși Huawei era deja masiv în China și în alte părți ale lumii, aceasta a fost prima dată când mulți utilizatori occidentali i-au auzit numele. Huawei spera să folosească acest lucru ca platformă de lansare pentru a păși în piața SUA cu propriile sale telefoane.

Cu toate acestea, legăturile lor cu China le-au împiedicat eforturile. Deși câteva telefoane au ajuns în SUA în diverse capacități, Huawei nu a dezvoltat niciodată un punct de sprijin în țară. Cu toate acestea, au avut un succes considerabil pe alte piețe occidentale, inclusiv în Regatul Unit și în multe părți ale Europei.

În 2016, Huawei a estimat că va deveni cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. În 2020, a realizat acest lucru, livrând mai multe telefoane decât Samsung în al doilea trimestru.

Ce dispozitive oferă Huawei?

Principala sursă de venit a Huawei este echipamentul său de telecomunicații. În întreaga lume, Huawei creează o mare parte din echipamentele și tehnologia care alimentează rețelele celulare.

În afara acestui flux de venituri, însă, compania creează o mulțime de produse electronice de larg consum. Evident, o mare parte a activității sale sunt telefoanele Huawei. Totuși, aici vom discuta despre unele dintre celelalte categorii de electronice de consum furnizate de Huawei.

Laptopuri și tablete

Microsoft este una dintre puținele companii din SUA care pot continua să lucreze cu Huawei în anumite privințe. Acest lucru permite Huawei să continue să dezvolte laptopuri bazate pe Windows. Cel mai recent produs din această linie este Huawei MateBook X Pro (2021), care este un laptop subțire și ușor, cu o durată de viață extraordinară a bateriei. Laptopurile Huawei sunt, în general, bine primite de către critici și consumatori.

Purtabile
Există două linii majore de dispozitive purtabile pe care Huawei le dezvoltă: ceasuri inteligente și produse audio. În ceea ce privește ceasurile inteligente, cel mai recent produs al său este Huawei Watch GT 2 Pro. Aceasta este o versiune ușor actualizată a ceasurilor sale anterioare, GT 2 și GT 2e. Compania a anunțat un Huawei Watch 3 în iunie 2021, dar nu este încă disponibil pentru cumpărare.

În domeniul audio, Huawei produce mai multe variante de căști wireless. Cel mai recent, a lansat Huawei FreeBuds Pro. Multe dintre caracteristicile extraordinare ale acestor căști sunt exclusive pentru telefoanele Huawei. Cu toate acestea, Huawei are o bună reputație pentru crearea de produse audio de calitate, care nu costă mult.

Componente și dispozitive white label

Produsele despre care am discutat deja - precum și telefoanele Huawei - au toate marca Huawei. Cu toate acestea, compania creează și produse white label, care sunt produse pe care o companie le creează pentru ca alte companii să le vândă. Huawei creează totul, de la routere wireless la modemuri până la hub-uri USB în acest sistem. Asta înseamnă că există oameni din întreaga lume care ar putea deține produse create de Huawei și nici măcar nu știu acest lucru.

Telefoane

Huawei creează smartphone-uri Android de aproape cât timp există Android. De-a lungul anilor, compania a lansat sute de telefoane cu multe identități de marcă diferite, inclusiv Ascend, linia GR, linia T și multe altele. Cele mai multe dintre acestea au fost scoase din producție de atunci.

Seria P reprezintă cel mai bun dintre cele mai bune mărci, atunci când vine vorba de consumatorii obișnuiți de smartphone-uri. Cu excepția cazului în care aveți nevoi foarte specifice sau căutați un dispozitiv mai orientat spre afaceri, este posibil ca un telefon din seria P să fie ideal pentru dvs.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera