2 ani de Uber in Romania - ce s-a schimbat, cum isi propune sa decongestioneze traficul din Bucuresti si ce optiune cool pregateste pentru viitor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Uber a implinit 2 ani in Romania si multe s-au schimbat de la lansarea acestuia in februarie 2015 - serviciul a ajuns la 250.000 de utilizatori si s-a extins atat in Cluj, cat si in Timisoara si Brasov. In prezent, Romania este pe locul al doilea in Europa Centrala si de Est, dupa Polonia, la numarul de utilizatori UBER.

Daca ritmul de crestere a serviciului se mentine, pana cel mai tarziu in 2020 Bucuresti ar putea fi primul oras din Europa Centrala si de Est cu uberPOOL, serviciul ce conecteaza oameni care merg in aceeasi directie si le permite sa imparta costurile calatoriei.

In prezent, uberPOOL este disponibil in 29 de orase, unde servicii ca uberX sunt folosite la scara larga, printre care San Francisco, Londra sau Paris.

In aceste orase, peste 20% din cursele cu Uber sunt curse impartite cu altii, prin uberPOOL. In doar 6 luni, uberPOOL a redus numarul de kilometri condusi cu peste 500 de milioane si a economisit 261 de milioane de litri de combustibil, echivalentul a noua piscine olimpice.

1.gif

Angajamentul nostru este unul simplu: mai multi oameni in mai putine masini. Daca vom continua sa convingem la fel de multi oameni ca pana acum sa renunte la masina sau sa o imparta cu altii, vom putea reduce traficul din Bucuresti cu aproximativ o treime pana in 2020. Bucuresti este cea mai aglomerata capitala din Europa, iar noi vrem sa fim un partener al Primariei Bucuresti in rezolvarea acestei probleme, asa cum colaboram cu autoritatile din Boston, New Jersey, Sydney sau Manilla. Avem numeroase exemple concrete de orase in care tehnologia si datele UBER ajuta la reducerea traficului si putem sa oferim asta si aici” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager UBER Romania.

In cadrul unei conferinte de presa, Nicoleta Schroeder a precizat ca isi doreste ca UberPOOL sa fie un serviciu utilizat si benefic, asa ca implementarea acestuia va fi posibila doar cand numarul de utilizatori va creste si chiar il va folosi.

Sansele sunt destul de mari in acest sens, mai ales ca in urma unui studiu derulat in perioada 9-18 ianuarie 2017 de Institutul pentru Evaluare si Strategie – IRES, la comanda UBER, 9 din 10 tineri intre 18 si 35 de ani din Bucuresti si Cluj-Napoca folosesc servicii digitale (cloud, mobile banking, aplicatii de transport alternativ, servicii de cazare, plati digitale, entertainment) si ca 85% le recomanda si altora. Aplicatiile de mobile banking si UBER sunt cele mai recomandate de tineri, fiind urmate de WhatsApp.

2.gif

88% considera ca cei din generatia lor influenteaza felul in care serviciile digitale sunt utilizate in societate. In plus, 54% spun ca parintii, rudele sau cunostintele mai in varsta au adoptat serviciile digitale urmand exemplul lor, mai arata cercetarea, derulata in randul a 1.118 tineri intre 18 si 35 de ani din Bucuresti si Cluj-Napoca.

Cercetarea arata ca, pentru tineri, tehnologia a devenit un partener din viata de zi cu zi. Ei nu doar ca folosesc servicii digitale, dar influenteaza si adoptarea acestora de catre cei aflati in anturajul lor, fie ca vorbim despre persoane tinere sau mai in varsta. Rezultatele acestei cercetari indica un potential de multiplicare la nivel de masa semnificativ, mai ales pentru serviciile de mobile banking, dar si pentru serviciile de tipul UBER, declara Antonio Amuza, sociolog in cadrul Institutului pentru Evaluare si Strategie -IRES.

4.jpg

Conform studiului citat, 89% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18-35 de ani, din cele doua orase investigate, cred intr-o mare si foarte mare masura ca traficul din orasul in care locuiesc este tot mai aglomerat si ca resimt nevoia mai multor alternative la masina personala.

9 din 10 doresc incurajarea de catre autoritati a solutiilor inovative de mobilitate urbana, in timp ce 7 din 10 vad serviciile de tipul UBER ca fiind o alternativa utila si foarte utila la masina personala.
1 comentariu

2 ani de Uber in Romania - ce s-a schimbat, cum isi propune sa decongestioneze traficul din Bucuresti si ce optiune cool pregateste pentru viitor
D
#1 -

Si...tati lu' duamna iuber ce mai face....?

Adica Gelutu' de la ANAF, Diaconu pentru statul de drept. Asa, de curiozitate...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera