1 iunie ar putea deveni Zi Libera nationala - cum si de ce

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Guvernul Romaniei a acordat un punct de vedere favorabil propunerii legislative care vizeaza declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, drept sarbatoare legala, devenind astfel zi libera la nivel national.

Ultimul pas legislativ, astfel incat 1 iunie sa poata fi declarata zi libera si sa fie sarbatorita incepand cu 2017, este ca proiectul de lege "1 Iunie, Zi libera nationala" sa treaca de dezbaterea de la Camera Deputatilor din Parlament.

2.jpg

Scopul acestui proiect este ca de Ziua Copilului, parintii – beneficiind de o zi libera in plus – sa poata petrece mai mult timp cu copiii lor.

Propunerea legislativa pentru modificarea articolului 139 din Legea nr. 53 / 2003 - Codul Muncii, este sustinuta de campania derulata de grupul de initiativa format din radioul Itsy Bitsy FM, lideri de opinie (Andreea Marin, Virgil Iantu si Tili Niculae), parlamentari, specialisti psihologi, asociatii de parinti, carora li s-a alaturat Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA).

Campania urmareste sa schimbe relatia dintre copiii si parintii din Romania, determinandu-i pe cei din urma sa petreaca mai mult timp de calitate alaturi de cei mici.

1.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera