Zucchero, inca un restaurant unde mananci paste ca-n Italia

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Zucchero e un restaurant cu specific italienesc din zona Piata Domenii din Bucuresti.

Coincidenta sau nu, in ultima vreme am gasit tot felul de locuri cu specific italienesc, Zucchero fiind al treilea restaurant pe care l-am testat in ultimele 3 saptamani. Am incercat pastele carbonarra din Belli Siciliani si inghetata din Cremeria Emilia, cea mai frumoasa cofetarie italiana din Centrul Vechi.

Asadar... despre Zucchero - ne-a placut din prima pozitionarea lui, lasandu-ne impresia unui loc primitor, curat si elegant.

  

Atmosfera si decor

Destul de colorat, localul iti aduce aminte de restaurantele de pe plajele mediteraneene. E genul de restaurant de cartier ferit de ochii lumii, unde mananci bine, intr-o dupa-amiaza cu prietenii, atmosfera fiind una foarte linistita. Muzica nu e deranjanta, asa ca poti sta de vorba cu cel de langa tine fara nicio problema.

O mare bila alba, spre deosebire de alte restaurante unde nu poti respira din cauza fumului, spatiul pentru fumatori e bine aerisit, are vedere spre gradina, iar vara peretii din sticla dispar.

Partea pentru nefumatori seamana cu o crama, pe pereti fiind tot felul de obiecte cu specific italienesc.

Totul este aranjat in detaliu, cu mult bun gust, iar chelnerul a avut grija sa nu ne lipseasca nimic. Zucchero are bucatarie proprie, asa ca preparatele ar trebui sa fie facute pe loc.

Meniul

Meniul nu este surprinzator, e un restaurant cu specific italienesc, cu meniu clasic - o multime de sortimente de paste, pizza, salate, dar si mancaruri din peste sau vita. La desert nu sunt foarte multe optiuni, insa ce am gustat noi a fost delicios.

Preturile sunt usor ridicate pentru un restaurant de cartier - Calamari alla piastra: 40 lei, Supa crema de creveti: 23 lei, Pizza Quattro formaggi: 24 lei, insa portiile sunt satioase si bine facute, asa ca isi merita banii.

La capitolul bauturi, au foarte multe sortimente de cafea si ciocolata calda, dar si bere cu ghimbir sau siropuri dulci. Surprinzator, nu am vazut insa sa aiba un meniu de vinuri.

Ce ne-am comandat

A durat ceva pana cand am putut face comanda. Am cerut un latte cu fistic - nu aveau, ne-au oferit cu vanilie. Am cerut spaghete pomodoro e basilico, am fost refuzati din nou intrucat "nu aveau ingredientele". Cam ciudat, intrucat sos de rosii, busuioc si usturoi sunt cumva musthaveuri in bucataria italieneasca. In final, am fost refuzati si cu tiramisu, ne-a fost jena sa mai insistam...

Pana la urma, ne-am hotarat sa incercam Taglioli al Salmone (34 lei) si tort de ciocolata (17 lei).

Nu ne-a parut rau. Pastele au fost aromate si bine facute, atat pestele cat si smantana fiind in cantitati potrivite. Tortul a fost cu mai multe feluri de ciocolata, fiind insiropat si frumos decorat. De altfel, toate preparatele sunt atent asezate in farfurie si foarte gustoase.

Am incercat si specialitatea restaurantului - Ciocolata Zucchero cu fistic (17 lei), o bautura pe care o recomandam cu drag. Latte Flavour cu vanilie (17 lei) a fost foarte bun, dulce, servit intr-o cana mare.

Concluzie

Pentru un restaurant de cartier, Zucchero are multe preparate pe care le poti comanda. Mancarea e buna, daca ai noroc sa fii pe aceeasi lungime de unda cu ce ingrediente are bucataria in ziua respectiva. E genul de loc de tinut minte daca sunteti prin Domenii, mai ales daca aveti pofta de mancare italieneasca proaspata si aromata. Daca ati ajuns pe acolo, asteptam si impresiile voastre.





1 comentariu

Zucchero, inca un restaurant unde mananci paste ca-n Italia
Geo
#1 -

poze slaba calitate

da' cu ce ati facut pozele? cu telefonul ? :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera