Ză Lokal sau cum un bistro deschis pe Calea Victoriei nu iti garanteaza succesul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe Calea Victoriei la numarul 214 s-a deschis recent Ză Lokal, un restaurant micut cu o terasa la bulevard. Istoria acestui spatiu numara vreo doua localuri in ultimii patru ani; prin 2012, aici puteai veni la restaurantul cu specific mediteranean Faju.  Apoi, la acelasi numar si-a facut aparitia Ad Hoc, un bistro cool si hip care a pastrat specificul fostului Faju.

La inceputul acestui an, odata cu adoptarea legii privind functionarea institutiilor de orice fel in cladiri cu bulina, Ad Hoc s-a hotarat sa se mute putin mai incolo, pe C.A. Rosetti numarul 10, iar spatiul de la numarul 214 a ramas din nou liber.

Insa pentru putin timp (spre deosebire de mai toate magazinele inchise de pe Victoriei), asta pentru ca a adoptat un nou nume si un nou restaurant: Ză Lokal. Care, din pacate, nu se ridica la nivelul celor de inainte.


Sursa foto

Principalul (si poate singurul) avantaj al localului este pozitionarea. Noi am fost aici intr-o dupa amiaza de primavara cu mult soare, asa ca a fost o adevarata placere sa stai pe micuta terasa amenajata pe bulevard. In timp ce iti savurezi comanda vezi biciclisti, tineri iesiti la plimbare sau straini care viziteaza Bucurestiul. E un peisaj foarte frumos, recunoastem.

Insa laudele s-ar cam opri aici.

Sa incepem cu servirea. Am numarat doi ospatari care trebuiau sa se imparta intre interior si exterior, fiind complet depasiti de numarul mare de clienti. Din cauza asta, am asteptat 15 minute sa ni se aduca un meniu si inca 20 sa ni se ia comanda. Faceti voi calculele.

Apoi, un alt minus il reprezinta lipsa unui meniu de bauturi. Pe langa asta, chelnerul nu a stiut sa ne spuna exact ce bauturi poate servi cineva care vrea sa se racoreasca la Ză Lokal, asa ca ne-am multumit cu un Pepsi.

In cele din urma ne-am hotarat ce vrem sa mancam, insa a mai trebuit sa asteptam inca 40 de minute ca respectiva comanda sa fie (in sfarsit) in fata noastra. Noi am adunat pana acum 75 de minute pierdute.

Daca tot am vorbit de meniu, sa vedem ce puteti alege. Un mic dejun cu o omleta sau un croisant cu omleta si avocado costa 15, respectiv 16 lei.

O portie de cartofi prajiti costa 18 lei, supele (trei la numar) costa intre 18 si 22 de lei, iar pastele pornesc de la 25 de lei.

Noi ne-am ales o portie de paste Carbonara (28 de lei) si un pui coquelet cu salsa verde (30 de lei). Adica o dezamagire la patrat.

Portia de Carbonara clar nu poate satura pe nimeni, iar pastele au fost foarte tari. Apoi, puiul (care nu era nici bine facut), a venit la pachet cu o portie de mazare congelata, fel pe care orice gospodina il poate gati linistita acasa (si ar iesi mai bine).

Ză Lokal e dovada faptului ca daca iti deschizi un bistro pe Calea Victoriei nu inseamna ca va avea si succes. Intr-adevar, miscarea este una inteligenta, asta pentru ca strainii sunt o "prada usoara" pentru localurile din zona. Doar noi am numarat vreo trei limbi vorbite in jurul nostru. Insa va sfatuim sa alegeti un alt restaurant in cazul in care vi se face foame.

Daca vreti doar sa beti o cafea, atunci ii puteti da o sansa.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera