YUME Roasters din Cluj, cafea excelenta de la o prajitorie generoasa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca prajitoriile bune de cafea le numaram pe degete in toata tara, YUME Coffee Roasters din Cluj Napoca nu doar prepara cafele de origine ci si te indruma sa intelegi diferentele dintre ele pentru ca tu sa iti gasesti boabele si cafeaua ce ti se potrivesc.

Prajitoria e situata in zona semi-centrala a Clujului, pe o strada intens circulata; este o casa luminoasa, cu un spatiu mai mare cedat zonei unde se prajeste si ceva mai putin pentru degustarea cafelei.

Imediat ce intri esti salutat si ti se ofera sa degusti din specialitatile lor de cafea. Noi am gustat doua: una de incalzire, la aeropresa (foarte usoara, am fi putut spune ca e un ceai), dupa care am continuat cu un espresso dublu de Nicaragua, cu aroma intensa si parfumata.

Pentru ca am revenit si in alta zi, am incercat din nou alte doua variante, un blend propriu si un Peru El Diamante, mai dulceaga.

Cum functioneaza lucrurile la YUME Roasters?

YUME selecteaza si importa diferite sortimente de cafele, le prajesc in functie de cerere si livreaza in Cluj sau in tara, atat pentru propriul consum acasa cat si pentru cafenele si/sau restaurante interesate de cafea de calitate.

Poti trece pe la ei in cursul saptamanii pentru a incerca una sau mai multe cafele, ca sa afli ce iti place. Interesant este ca nu accepta plata cafelelor degustate pe loc, indiferent cate ai degustat sau daca ai trecut o data sau in mai multe zile.

Nu esti deci obligat sa iti cumperi cafea, poti doar sa incerci ce si cat vrei. Experienta insa este foarte placuta si ar fi greu sa nu iti iei ceva din cafeaua ce a fost pe gustul tau.

Preturile sunt intre 35 si 48 de lei pentru o punga de 250 grame de cafea prajita iar daca esti membru al comunitatii espressoman primesti si discount.

Noi ne-am luat Costa Rica Finca Las Lajas, intens aromata si placut ciocolatoasa; pretul este mai ridicat fata de cafeaua din supermarket dar e greu de comparat si de altfel de aia si mergi in locuri ca YUME: sa incerci si sa afli despre cafea buna. Noua ne-a placut si ni s-a parut ca a meritat.

Cafeaua e ca vinul

Pe final, o alta nota care pe noi ne-a atras intrucat, alaturi de cafea, ne place sa incercam si vinuri bune. Desi nu au de vanzare vin, oamenii de la YUME sunt destul de priceputi in a discuta mai pe larg despre tot procesul de gasire si preparare a cafelei - de la importanta boabelor de calitate, modul de preparare, pastrare si posibilitati de servire.

Cultura cafelei are multe similitudini cu cultura vinului - criterii de selectie a fermelor si alegerea unei materii prime de calitate, importanta pastrarii si servirii corespunzatoare, diversitatea aromelor, complexitatea postgustului, si asa mai departe. 

La YUME gasesti cafele single-origin, 100% arabica, de la ferme de mici dimensiuni; chiar daca o anumita regiune, numele proprietarului plantatiei de cafea sau detalii legate de productie nu va spun mare lucru, e bine de stiut ca exista trasabilitate si o poveste spusa intr-un mod frumos.

In concluzie, YUME Roasters, desi nu este o cafenea fancy si cu renumele lui Origo din Bucuresti, de exemplu, exista o sansa buna sa descoperiti cafele de calitate similara cu cele de la Origo. Oamenii se pricep la cafea, e cu siguranta e un loc de tinut minte si incercat in Cluj Napoca.

Mai multe poze de la YUME Roasters din Cluj in galeria foto.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera