Yildizali, inca un restaurant turcesc bun si ieftin in Colentina

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cam toata lumea a auzit de Edessa, restaurantul turcesc din Colentina - am vorbit si noi despre el, ca-i bun, ieftin, fara pretentii si mancarea vine repede. Mai putini au auzit insa de Yildizali, un alt restaurant turcesc, deschis la 2 pasi de Edessa, care bifeaza si el la toate capitolele astea, adaugandu-le o macelarie halal si un magazin generos la parter + priveliste la etaj.

Sigur ca privelistea este ce ofera si ea soseaua Colentina, dar ni s-a parut macar mai aerisit spatiul lor decat la Edessa, unde parca simti ca te sufoci de la atata lemn, mai ales in serile cand e plin. Sigur si ca a contribuit faptul ca era aproape gol la Yildizali cand am fost noi, dar chiar si-asa, tre' sa recunoasteti ca au amenajat destul de simpatic pentru o "bomba" de cartier.

Yildizali Yildizali
Yildizali Yildizali

Se lauda c-ar fi restaurant de familie si ca produc chiar ei carnea halal pe care-o servesc si care poate fi cumparata si pentru acasa din "macelaria" de la parter. Noi n-am asistat la casapirea niciunui animal, dar carnea parea proaspata si arata bine (cat de bine poate arata niste tesut mort, sopteste metropotamul vegetarian contrariat). Sa bagam cu incredere un kebap, deci.

Yildizali macelarie Yildizali

Sus se fumeaza, ca sa stiti din start. Au amenajat ei si-un salonas separat pentru nefumatori, cu cateva mese, dar e claustrofobic si nu-l dorim nimanui - chiar au facut dreptate expresiei "fumezi ca un turc". Si-au spalat insa pacatele cu o camera special amenajata ca spatiu de joaca pentru cei mici (unde nu se aprindea lumina cand am fost noi, dar astea-s detalii).

Tot aruncand priviri in jur, am descoperit si unde pastreaza aperitivele pe care le-am primit din partea casei. Ne-am fi suparat noi umpic pentru chestia asta daca humusul n-ar fi fost unul dintre cele mai bune mancate in ultima vreme (bate Divan Floreasca, pentru numele lui Allah) si daca nu ne-ar fi placut atat de mult salata de rosii iute-picanta. Bun a fost si cacik-ul.

Where & how they keep the meze, hm Humus, cacik & salata iute-picanta

Tot din partea casei au fost si ceaiul turcesc si cele doua feluri de lipie. Prima lipie, deja facuta, ne-a tinut companie la ciorba de linte (10 lei) pana a fost gata umflata din a doua poza, pentru care ne-am batut intre noi ca la Rovine. Se topea in gura..

Ciorba de linte Lipie fierbinte

Ciorba de linte nu prea ne-a impresionat, dar a fost ok. Am trecut fara regrete la un clasic Adana Kebap servit cu orez, bulgur si 2 feluri de salata de varza, muscand in paralel si din cate-o felie de placinta cu carne tocata si cascaval (fiecare fel la 25 lei).

Adana Kebap overview Placinta cu carne tocata si cascaval

Ca poate nu aveam destula mancare in fata, am mai cerut si o portie de cartofi prajiti (8 lei), ca ne era drag si pofta sa-i scaldam prin sosul de iaurt cu menta si castraveti. Cartofii s-au dovedit insa a fi congelati, asa ca i-am abandonat repede.

La sfarsitul mesei, desi amandoi metropotamii am mancat bine, parerile au fost impartite: carnivorul prefera in continuare Edessa, in timp ce vegetarianul alege Yildizali. Pentru ca de la un anumit punct incolo, mai tine si de preferintele fiecaruia.

Ce-ar mai fi de spus? Nu au alcool, dar bauturile sunt ieftine - un espresso e 6 lei, o cafea turceasca 8, o apa 3, o apa minerala cu aroma 4, iar alte bauturi racoritoare turcesti si dubioase 5 lei. Also, servirea a fost cam confuza si plictisita, dar rapida.

Bonus: cica in fiecare duminica organizeaza bufet deschis (aka brunch) si in fiecare dimineata ofera feluri speciale de mic-dejun; de-asemenea, puteti comanda la pachet cu ridicare personala, iar in curand va fi disponibila si livrarea la domiciliu.

In drum spre iesire, ne-am oprit la magazinul de la parter - si ce de bunatati am mai gasit. Magazin e putin spus, seamana cu un mic Mega Image turcesc: mezeluri, branza, conserve, borcane, cereale, sucuri, ceaiuri, dulciuri - you name it, they have it.

Yildizali magazin Yildizali magazin
Yildizali magazin Yildizali magazin
 
Clasicul lokum e prezent si el, alaturi de castane, alune de padure si .. naut glazurat! Chiar ca "o gura de rai", cum se auto-intituleaza (desi varianta completa este "carne halal, o gura de rai", treaba care suna sinistru chiar si pentru Colentina).
 
Lokum Lokum & alune de padure in coaja
Naut glazurat! Ceai turcesc

Am mai ochit din fuga niste branza Çeçil (low fat si buna ca snack la bere) si branza Burgu, dar gata, in rest n-aveti decat sa mergeti si sa descoperiti singuri ce mai au interesant. Cu siguranta merita drumul si nu va veti intoarce acasa cu mana goala.

Branza cecil Branza & masline
Yildizali magazin Yildizali magazin

Concluzia? Yildizali e de vizitat. Poate va fi noul vostru favorit, poate nu, dar cu siguranta e de incercat si veti manca bine.

Atentie: restaurantul se inchide pe la 22:30 si magazinul la 21:00. Bila alba pentru Edessa, care e deschisa pana pe la 00:00.

Asteptam pareri & albumul foto e aici (gasiti si cateva pagini din meniu)





1 comentariu

Yildizali, inca un restaurant turcesc bun si ieftin in Colentina
sorinmihai7777777
#1 -

Comentariu nou

publicat pe 23.03.1014?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera