Upstairs - un nou loc urban si cool de unde poti vedea Bucurestiul la inaltime
Tare ne bucuram cand auzim ca se deschid locuri noi si cool in Bucuresti - Upstairs Rooftop este unul dintre ele, asa ca la cateva saptamani de cand si-a deschis portile, ne-am hotarat sa-i trecem pragul si sa vedem despre ce este vorba.
Aflat pe strada Sevastopol nr.24, undeva aproape de Calea Victoriei, dar si de Buzesti, in cladirea cu Uber (fun fact descoperit chiar de la soferul Uber care ne-a dus la local), Upstairs are o intrare usor alambicata.
Mai exact, trebuie sa mergeti in spatele cladirii, sa treceti printr-o parcare, iar apoi sa intrati pe o usa si sa asteptati liftul care va va duce pana la etajul 6, urmand sa urcati un etaj apoi pe scari.
Nu este complicat, dar ar mai fi utile cateva indicatii de orientare.
Upstairs iti permite sa vezi Bucurestiul de la inaltime (are si o terasa pe care puteti iesi sa faceti poze, ideala vara) si este un loc foarte colorat si modern; apropo de vara, am observat ca si acoperisul locului se poate ridica, asa ca abia asteptam sa testam acest loc si sub cerul liber, in zilele calduroase.
Restaurantul are un design futurist si este amplasat pe lung - scaunele sunt colorate, peretii din caramida si veti observa si cateva picturi interesante pe acestia.
Are iz international si pare foarte cosmopolit, desi intreaga atmosfera este relaxata. Noi am fost vineri seara si am remarcat un local plin, asa ca va invitam sa va faceti rezervare din timp :)
Servirea a fost rapida, unul dintre chelneri ne-a gresit bauturile si ne-a adus niste bruschete pe care nu le-am comandat, dar apoi a aparut un altul care i-a luat locul si lucrurile au revenit la normal.
La bile negre mai punem si faptul ca nu aveau toate preparatele din meniu (cum ar fi burgerul cu somon sau hotdog-ul cu ton), dar per total nu avem de ce sa ne plangem, deoarece au compensat celelalte feluri de mancare alese.
In ceea ce priveste preturile, aceste sunt medii spre mari, in functie de ce va alegeti. Meniul nu este foarte variat, dar are preparate din bucataria thailandeza, americana si frantuzeasca.
Ceea ce am vazut in meniu si prezentarea lor la masa ne-a adus aminte de filmul pe care l-am vazut recent, Burnt - unde un bucatar celebru isi deschide un nou local in Londra si ne prezinta pasiunea lui pentru mancare.
Intreg meniul il puteti consulta aici si orientativ va spunem ca supele sunt intre 14-16 lei, aperitivele 11-21 lei, pastele sunt 23-28 lei, salatele 23-28 lei, iar felurile principale pe baza de carne variaza intre 22 si 130 lei (Tbone premium Uruguay fiind cel mai scupt preparat din meniu).
In ceea ce priveste bauturile, un pahar de vin variaza intre 8 si 20 lei, cocktailurile cu alcool sunt 25 lei, iar cele fara sunt 18 lei, cafelele si ceaiurile sunt intre 8 si 17 lei, iar berea este 9-12 lei. Intreaga lista o puteti consulta aici.
Ce ne-am comandat
Burger de vita cu gorgonzola (pe care am adaugat-o optional) - 24 lei - si cartofi prajiti cu cascaval (9 lei) - a fost gatit bine, aromat si foarte gustos. Chifla era moale, iar cartofii prajiti au fost naturali. Ne-a placut.
Stir Fry - una cu vita si una cu pui (23 lei) - proaspat, atent condimentat si aromat. Ne-am placut ambele.
Tagliatele cu somon (28 lei) - asezonate cu rucola, pastele au fost moi si satioase. Ne-a placut textura lor, desi metropotamii mofturosi si-ar fi dorit mai multe capere :)
Carrot cake (15 lei) - adusa intr-un mini-ghiveci, asortat cu inghetata de fistic, prajitura cu morcovi a iesi invingatoare printre preferintele celor aflati la masa. Pufoasa, aromata si foarte gustoasa!
Glob de ciocolata (15 lei) - un glob de ciocolata care a fost topit incet-incet de chelnerul care i-a turnat ciocolata fierbinte peste si a lasat la iveala interiorul acestuia cu fistic si inghetata de vanilie.
Concluzie
Noua ne-a placut la Upstairs, atat designul, cat si atmosfera si mancarea. Consideram ca este o buna optiune de iesit in oras, in special alaturi de prieteni, asa ca abia asteptam sa aflam si de la voi pareri, in sectiunea de comentarii de mai jos.
Fotosop
Butunoiule,iti creste nasul de mincinos ce esti.Zici ca era localul plin da' ai pus poze cu localul gol.Ca ai luat lovele pe articolu' asta de kkt,nu ma indoiesc,da vorba lu' Ghita Dinica:Fii ma profesionist,ce mama dracului!!
Eu zic sa schimbi pozele si sa le dai banii inapoi.