Tulin: Bucatarie orientala de calitate, cu priveliste spre Cismigiu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ultima oara v-am povestit despre restaurantul Tulin de pe Schitu Magureanu (intersectie cu Pictor Constantin Stahi), acum 8 ani. (citeste cronica) 

De atunci s-au schimbat cateva lucruri, preturile au crescut (daca inainte un fel era intre 12 si 22 de lei, acum e intre 22 si 30 de lei), interiorul a ramas la fel, dar pentru perioada calda au deschis o terasa incantatoare cu vedere spre Cismigiu.

Faptul ca preturile au crescut nu e un lucru de acuzat, prin comparatie cu celelalte restaurante cu specific libanez, precum Naser, Piccolo Mondo, Tulin este situat mai mult decat fair.

Atmosfera este deosebit de placuta, cu priveliste linistitoare, putin de sus, spre Cismigiu. Terasa e decorata simplu, fara influente orientale, dar asta nu afecteaza pofta de mancare libaneza. 

Servirea este foarte rapida, putin prea rapida, poate, caci meniul este maricel si variat si e nevoie de ceva dezbatere si timp ca sa te hotaresti care va fi varinata finala a combinatiilor de mancare. 

Printre preparate, poti gasi supa de linte 12 lei, gustari reci, intre 14-25 de lei dintre care ies in evidenta Makdous-ul (vinete umplute cu nuca, ardei iute, usturoi) 16 lei si Habra Nayeh (carne cruda cu pasta de usturoi) 25 de lei, gustari calde intre 15 si 30 de lei, printre care limba cu sos de usturoi si lamaie 20 de lei, Ras Asfur de vita cu suc de rodii (bucatele din muschi de vita, ceapa, suc de rodii, suc de lamaie) 25 de lei sau gratar intre 20-70 de lei prinre care Uzii (rasol de berbec la tava cu orez, nuca, migdale si fistic), care se face doar la comanda, iar pretul se calculeaza in functie de kg, garnituri intre 10-20 de lei si deserturi intre 16 si 20 de lei. Intreg meniul poate fi gasit aici.

Ce ne-am comandat:

Humus cu carne si muguri de pin (pasta de naut cu susan, carne de vita, muguri de pin, suc de lamaie, ulei de masline) 16 lei. A fost foarte bun, cu arome usoare, bine potrivite.

Orez cu carne tocata de vitel (migdale, fistic, muguri de pin) 16 lei. Ne-a surprins deosebit de palcut cu niste elemente neasteptate, scortisoara si fructe uscate, nu am putut identifica exact ce fructe. Un orez neobisnuit, foarte bine gatit, must try, desi poate ca nu din prima, caci alte preparate il intrec in complexitate.

Pui Tulin  (piept de pui cu sos de usturoi, coriandru, suc de lamaie) 20 de lei, servit intr-o oala de ceramica incalzita de o lumanare. A fost foarte bun, cu adevarat o expresie a bucatariei orientale, gatit foarte bine, cu arome putenice fara sa fie deranjante. Combinatii neasteptate fara sa fie redescoperite, iar sosul, desi suficient, ar fi putut, din punctul nostru de vedere, sa nu se termine niciodata. Cu siguranta de incercat.

Pentru Humus si sosul minunat ne-am luat si doua lipii, una din faina alba si una din faina integrala, facute de ei , pe loc, 2 lei fiecare. Au fost foarte bune, mari, cea integrala a avut mai mult succes totusi.

De stiut, portiile sunt mai mici decat va imaginati cand va uitati la gramaj, prima reactie cand ajung la masa, fiind, quote unquote 'hmm sunt mai mici decat credeam' dar, surpinzator, aceste trei preparate au saturat doua persoane.

Restaurantul Tulin e un must visit, mai ales in perioada cand functioneaza terasa. E o masa cu arome orientale potrivite cu maiestrie, servite intr-un decor placut, racoros, cu o priveliste placuta. Cel mai bine e de mers cu prieteni apropiati,care impart mancare, de comandat divers si gustat din toate. tulin e o pofta de oriental, satisfacuta cu siguranta.





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera