Trattoria Il Calcio din Centrul Vechi: Mancare buna si special lunch intr-un decor impresionant

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Centrul Vechi din Bucuresti ramane una dintre cele mai bune optiuni cand vrem sa iesim la masa pentru ca oferta restaurantelor este variata.

Infometati si cu putin timp la dispozitie pentru pauza de pranz, ne-am dus la Trattoria Il Calcio, de pe strada Stravropoleos, care se afla in locul fostului restaurant Negresco.

La intrare privirea ne-a fost "furata" de decorul opulent si totusi in armonie cu intreg locul. Va veti simti ca intr-un salon de pe vremea Bucurestiului interbelic, cu draperii de catifea incarcate de secrete, candelabre, oglinzi vechi atarnate pe ici colo si picturi murale.

Chelnerii au fost amabili, cu zambetul pe buze si ne-au acordat timpul necesar sa ne decidem ce vrem sa comandam.

Ce gasiti in meniu...

Gustari reci, paste, fripturi si multe altele. Dar recent au bagat oferta Special Lunch cu 31 de lei. Ce puteti alege la banii astia? Doua feluri.

De exemplu meniul La Classica Bruschetta con il Pomodor Fresco si scalppione de maiale alla pizzanola, Zuppa de Pollo cu Scaloppine di pollo in salsa picante, Minestra di verdure ale Genovese cu Pizza Quatro Stagioni.

Gasiti si paste facute in casa: Tagliolini di casa con funghi porcini e profumo de tartufo bianco di alba si alte delicii.

La desert puteti comanda tiramisu (16 lei), tortul casei (17 lei), tort krantz (19.5 lei) sau desert comandat din Italia (17 lei).

De baut aveti la dispozitie vin (preturile incep de la 62 de lei pentru o sticla), bere (10 lei), limonada (14 lei) sau bauturi racoritoare (8 lei).

Ce ne-am comandat...

Special lunch: Fior di mozzarella con pomodori cuore di bue e basilico fresco si penne pomodoro fresco (31 lei) si farfalle con crudo di langhiano (29.5 lei).

Ne-a mers la suflet salata cu mozzarella, mai ales ca am insotit-o cu paine prajita calda. Pana la ultima firmitura am mancat din farfurie.

Si pastele au fost delicioase, cu sos suficient, corect condimentate si suficient fierte. Nici la farfalle con crudo di langhiano nu avem ce sa reprosam, pentru ca au fost foarte bune.

In concluzie...

Trattoria Il Calcio din Centrul Vechi este un loc frumos, poate nu pe gustul celor care prefera simplitatea sau minimalismul. Insa mancarea este buna, desi unele preturi sunt piperate. Dar pentru ce primiti la Special Lunch (31 de lei) credem ca va saturati.

1 comentariu

Trattoria Il Calcio din Centrul Vechi: Mancare buna si special lunch intr-un decor impresionant
florin
#1 -

Comentariu nou

Se pare ca s-a pastrat decorul fostului restaurant Negresco, s-au pastrat si preturile mari .. cu banii dati aici poti manca la Carul cu bere care se afla langa.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera