The Harbour, restaurantul cu specific marinaresc si mancare delicioasa din Piata Amzei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Auzisem multe lucruri bune despre The Harbour, in mod special ca au o friptura de vita foarte buna, si cum nu mai trecusem pe acolo de prin 2007 am decis sa il revizitam.

Restaurantul se afla in buricul targului, in Piata Amzei, avand 2 nivele si o terasa mare, unde puteti sta si in perioada anului cand temperaturile sunt mai mici pentru ca se inchide cu geamuri.

Designul locului a ramas acelasi, cu specific marinaresc, dar intre timp si-au pus si un sticker din partea celor de la TripAdvisor, semn ca ii intereseaza turistii ca si consumatori. Nu e rau.

Chelnerii aveau uniforma marinareasca pe ei si zambetul pe buze, atenti la clientii care ar putea avea nevoie de ajutorul lor.

Din boxe se auzea muzica in surdina, iar atmosfera este placuta si iti ofera oportunitatea sa porti un dialog in liniste cu prietenii cu care ai iesit la masa.

Pe pereti este plin de tablouri, busole si alte mici accesorii marinaresti si suportul este de fapt o harta marinareasca.

Ce gasiti in meniu...

Multe preparate din peste, dar si alte feluri cu specific mediteranean. De exemplu, ei se lauda ca puteti comanda platou mediteranean (creveti, scoici, baby calamar cu sos de rosii, usturoi si ardei iute - 52.2 lei), file de somon cu spanac si mozzarella invelit in foietaj (42.5 lei), cotlet de rechin pe pieperada de legume (39.5 lei) sau creveti cu sos de vin alb, usturoi si ardei iute (52.5 lei).

Pentru a va deschide apetitul aveti de ales dintre antreuri reci: Antipasto Harbour (26.5 lei), carpaccio de caracatita cu tartar de rosii si cardamon (29.5 lei), salata de vinete cu rosii (15.5 lei), salata Harbour (15.5 lei).

Au si aperitive calde - platou Harbour (31.5 lei), ficatei de pui cu andive si sos de otet balsamic si miere (19.5 lei), ciuperci umplute (23.5 lei).

Mai gasiti paste quatro formaggi (21.5 lei), muschi de vita cu fenicul, rucola, cartofi dulci si sos otet balsamic (48.5 lei), muschi de vita cu piper verde (43.5 lei), snitel Harbour (22.5 lei), cuburi din pui cu ciuperci, sos de mustar si smantana (23 lei).

Au bere (Ursus - 7 lei), bere la halba (8.5 lei), cocktail-uri (21 lei), bauturi racoritoare (7.5 lei), cafea (8 lei) si altele.

Ce am comandat...

Ne-am luat un cocktail Harbour (11.5 lei) si un ceai negru (8.5 lei) si am inceput cu o supa de rosii (11.5 lei) cu crutoane, parmezan si usturoi. A fost delicioasa, e drept, desi cu un gust cam prea sarat. Poate asta era reteta.

Am mai incercat apoi un cartof cu smantana, branza si usturoi (12 lei) si o tocanita marinareasca cu carne de vita si miel (23.5 lei).

Tocanita a venit insotita de un foietaj gustos si pufos. A fost de-a dreptul gustoasa. Cartoful insa nu ne-a entuziasmat pentru ca era umplut cu branza dulce. Ca si la supa, poate asa e reteta, probabil ca sunt oameni care apreciaza combinatia asta, noi n-am prea intalnit-o.

Per total putem spune ca mancarea ne-a placut si e o sansa buna ca o sa va placa si voua.

In concluzie...

The Harbour e un restaurant cu traditie, cu un meniu destul de divers, unde preturile nu sunt obscen de scumpe, cum ne-am fi asteptat luand in considerare locatia Piata Amzei. E un loc potrivit pentru pranz, cina, in doi sau chiar si in grupuri de pana in 5-10 persoane.





1 comentariu

The Harbour, restaurantul cu specific marinaresc si mancare delicioasa din Piata Amzei
Vlady
#1 -

Excellent

Excellent restaurant et très bon service !

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera