The Coffee Factory - locul in care descoperi jazzul discret al cafelei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe bulevardul Elisabeta, intre Piata Kogalniceanu si Colegiul National Gheorghe Lazar, s-a deschis un nou loc in care poti sa descoperi ce inseamna o cafea buna.

Pentru ca in spatele barului se afla o rasnita industriala cafea, iar locul este presarat cu saci de cafea din diverse locuri exotice, nu putea sa se numeasca altcumva decat The Coffee Factory.

The Coffee Factory - locul in care descoperi jazzul discret al cafelei
sursa foto: Facebook // The Coffee Factory

Este locul ideal pentru a-ti incepe dimineata intr-o atmosfera relaxanta, citind presa si ascultand jazz-ul discret al cafelei. De asemenea, daca esti in cautarea unui loc linistit ca sa inveti pentru examene sau pentru a lucra de pe calculator, The Coffee Factory este perfect.

The Coffee Factory The Coffee Factory

Pe pereti vei descoperi harti sau picturi din care poti invata tot felul de lucruri interesante despre cafea. Pe mese sunt gravate hartile tarilor producatoare de cafea, iar obiectele de decor din interior sunt toate strans legate de universul cafelei (chiar si instalatiile de iluminat sunt realizate din portrafiltre).

The Coffee Factory The Coffee Factory

In dimineata in care i-am vizitat noi, locul mirosea puternic a cafea, iar cei de la bar erau destul de ocupati cu ambalatul diverselor sortimente de cafea. Cu toate acestea, ni s-a adus comanda intr-un timp foarte scurt.

Din meniu: ceaiuri 7 - 10 lei, cafea 6 - 8 lei, cafea cu lapte (cappucino, macchiato, latte etc.) 7 - 12 lei, cafea cu alcool (white russian, irish coffee, marghiloman etc.) 10 - 20 lei, brewed coffee (v60, chemmex, french press etc.) 10 - 15 lei, racoritoare 5 - 10 lei, bere (Zaganu / Corona) 9 - 15 lei, cocktails 20 lei, prajituri 8 lei, sandvisuri 17 lei.

Gasesti la The Coffee Factory si vinuri atent selectate si pentru cunoscatori - un pahar de vin 10 - 50 lei, sticlele de vin 30 - 170 lei.

The Coffee Factory The Coffee Factory

Noi am incercat un Americano la 8 lei (care a parut mai mult o crema de cafea), foarte consistent si cu un continut ridicat de cofeina. Este cel mai bun Americano pe care l-am baut in Bucuresti.

Ne-a placut si muzica care se amesteca perfect cu mirosul si aroma de cafea - un jazz linistitor si cald.

Mai este de mentionat faptul ca nu se fumeaza inauntru (este loc amenajat afara), wi-fi-ul este la discretie si merge foarte bine si cafeaua poate fi cumparata si to go. Totodata, daca te lungesti la povesti despre cafea cu cei de aici, e bine de stiut ca poti sa iei cafea boabe sau rasnita si pentru acasa.

The Coffee Factory The Coffee Factory The Coffee Factory The Coffee Factory

In concluzie, daca vreti sa beti o cafea buna, fara prea multe "fitze", intr-un loc prietenos si frumos, cu preturi care nu sunt exagerate, The Coffee Factory este locul pe care l-ati cautat pana acum. 

Noi o sa mai trecem pe aici, mai ales ca se zvoneste ca in curtea interioara din spatele cladirii se va deschide si o terasa umbroasa si izolata de agitatia bulevardului.

Vezi mai multe poze de la The Coffee Factory

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera