Terasa Monteoru - gradina verde din spatele Casei Bantuite de pe Victoriei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Despre interesanta si frumoasa casa Monteoru v-am mai povestit. O gasiti la adresa Calea Victoriei numarul 115 (la intersectia bulevardului Dacia cu Calea Victoriei, peste drum de hotelul Golden Tulip), iar aspectul de Casa Bantuita atrage de cele mai multe ori privirile si obiectivele curioase ale turistilor. 

Din pacate, cladirea nu e doar veche, ci si usor decrepita, renovarea ei sistematica necesitand fonduri uriase. In afara de interesul turistic, in Casa Monteoru au avut loc lansari de carte, cenacluri si dezbateri, fiind pentru o buna bucata de vreme sediul Uniunii Scriitorilor din Romania.

Interiorul este de-a dreptul spectaculos, dar, asa cum mentionam, intr-o stare destul de avansata de degradare. Speram ca acest lucru sa se schimbe in viitor, mai ales ca acum, in spatele casei, s-a deschis terasa Monteoru, o gradina de vara racoroasa si verde, care cu siguranta va atrage si mai mult atentia asupra cladirii.

Terasa Monteoru Terasa Monteoru

Accesul pe terasa se face prin partea stanga a cladirii, printr-un culoar ingust, care se termina printr-o explozie de verdeata.

Locul este destul de incapator, dotat cu multe masute de patru persoane, dar si cu spatii mai generoase pentru grupurile mai mari, cu canapele si mese improvizate din paleti.

Terasa Monteoru Terasa Monteoru

In meniu veti gasi numai bauturi, dar, din ce am vazut, mancarea poate fi comandata din afara.

Pe langa preturile produselor, meniul va spune si povestea locului. Nu o sa va stricam lectura de la fata locului, asa ca noi o sa va spunem doar preturile: smoothies - 16 lei, limonada cu menta - 12 lei, limonada cu capsuni si busuioc - 14 lei, fresh - 13 lei, apa - 7 lei, bauturi racoritoare - 8 lei, frappe - 12 lei; 

Bauturile lungi sunt intre 14 si 18 lei (Aperol - 18 lei), cocktailurile 23 de lei, berile incep de la 8 lei (Grolsch la draft sau sticla), dar puteti incerca si un Paulaner sau London Pride la 14 lei. Un pahar de vin e 12 lei, iar sticlele de vin au preturi de la 50 de lei in sus.

Terasa Monteoru Terasa Monteoru Terasa Monteoru

Servirea este prietenoasa, amabila si atenta, iar atmosfera este relaxata si placuta - pentru un moment o sa uiti ca esti la o aruncatura de bat de una dintre cele mai aglomerate artere din Bucuresti.

Avand in vedere ca este o terasa umbrita de copaci inalti si de multa verdeata, gradina de vara Monteoru va fi la mare cautare in zilele calduroase, dar si pentru faptul ca este un loc foarte frumos si plin de istorie din Bucuresti.

Vezi mai multe poze de pe Terasa Monteoru

Pe aceeasi tema:
3 comentarii

Terasa Monteoru - gradina verde din spatele Casei Bantuite
mihai
#1 -

pacat
"Din pacate, cladirea nu e doar veche, ci si usor decrepita, renovarea ei sistematica necesitand fonduri uriase." Parerea mea e ca proprietarii ar putea incerca totusi sa renoveze ce e de renovat, mai ales dupa ce am citit ca ceva bani ar avea dupa ce au vandut imobilul de pe Magheru 1-3. Dar e mai simplu sa deschizi o carciuma dupa ce ai promis ca o sa faci "centru cultural". (http://www.mediafax.ro/cultura-media/interviu-mostenitoarea-casei-monteoru-vom-transforma-imobilul-intr-un-centru-multicultural-10699362)
Terasa Monteoru - gradina verde din spatele Casei Bantuite
ioana
#2 -

Comentariu nou

sunt de acord cu Mihai. am ramas masca. n-am stiut ce treburi putrede au inceput, deja, sa se desfasoare, in spatele acestei case. cred ca aceasta casa este bantuita, in primul rand, de niste proprietari care confunda centrul cultural cu terasele pentru hipsteri.

Terasa Monteoru - gradina verde din spatele Casei Bantuite
Andrei
#3 -

Comentariu nou

http://patsipatachon.blogspot.ro/2014/08/pe-princpiul-clientul-nostru-prostul.html

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera