Taverna Bulgareasca La Ceflica, locul unde poti manca pe saturate delicii bulgaresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Satui de mancare romaneasca si de fite cu iz mediteranean, cuprinsi brusc de un sentiment de a ne uita mai aproape de granita  noastra si stiind ca in incinta fostului restaurant Balcic s-a deschis un loc nou am dat o fuga pana la Taverna Bulgareasca La Ceflica.

Din gangul pe care il zariti din statia RATB de la Perla, de pe Dorobanti, se vede o tabla sculptata in lemn care va da de veste ca ati ajuns unde trebuie.

Locul nu se dezminte si este decorat asemeni tavernelor la care am fost prin Bulgaria. Peretii sunt decorati cu obiecte traditionale, din boxe se aude muzica bulgareasca, iar chelnerii au o costumatie interesanta si aparte.

Locul nu era aglomerat, dar asta nu ne-a deranjat pentru ca am gasit o masa retrasa ca sa ne bucuram de intimitate. La scurt timp a venit un chelner la noi, care ni s-a prezentat, ne-a anuntat ca o sa se ocupe de masa noastra si daca avem intrebari sau nevoie de ajutor in alegerea bauturii sau a mancarii, sa nu ezitam sa ii punem intrebari.

Pana ne-am decis sa rasfoim meniul am gasit pe masa un vas cu un praf necunoscut. Curiosi din fire l-am intrebat pe chelner despre ce e vorba si a fost mai mult decat incantat sa ne ofere explicatii. Potrivit traditiei din Bulgaria, oaspetii sunt intampinati cu paine si cu un vas in care se afla un condiment special creat din sare neiodata (in proportie de 60%), za'atar si alte 21 de mirodenii, condimente si ierburi.

Asa ca atunci cand veti merge La Ceflica o sa aveti ocazia sa gustati si voi condimentul, care se pune pe paine. Noi l-am incercat si nu am fost impresionati. In incercarea de a ghici macar o parte din mirodenii l-am mirosit. Nu am recunoscut niciun condiment, ci doar mirosul de fan proaspat cosit, uscat si pus in fanar (regionalism din Bucovina, de care metropotamul crescut la mare s-a amuzat toata seara si a cerut traducere, cu exemple).

Dupa toata aventura am decis ca e timpul sa mancam ceva specific si usor, ca nu eram infometati. Va spunem din start ca meniul este bogat si aveti de unde alege, cu recomandari amuzante din partea casei.

De exemplu, la rubrica Ce merge cu rachiu o sa gasiti salata sopska (7 sau 12 lei), snejanca (8 sau 12 lei), salata cosasului (7 sau 12 lei), salata katak (10 lei) si altele. Mai au rosii cu branza (12 lei), ardei copt cu ceapa (8 sau 15 lei), rosii rodopski (12 lei), icre tarama (12 lei), ciuska biurek (15 lei), limba de vita cu hrean (24 lei), careuri din ceafa de porc (18 sau 35 lei), plesko vreteno (29 lei), cotlete de miel (39 lei), pastrama de oaie (15 lei), maruntaie de miel macelaresti (29 lei), kavarna de vita (29 lei), branza ca la sopski (20 lei), branza pe plita (20 lei), ceafa de porc ca la sopski (75 lei), salau (28 lei), sudjuk de bivol (13 lei), garnituri ( 7 - 8 lei) si deserturi - prajitura ciflica (8 lei), baclava (9 lei), inghetata Melba (12 lei) si altele.

La bauturi puteti opta pentru rachiu (6 - 12 lei), mastica (15 lei), coniac (14 lei), whiskey (15 lei), vin alb ( de la 40 lei sticla - pentru ca nu au vin la pahar), vin rosu (de la 30 lei sticla), bere la halba - Zagorka (7 lei) sau la sticla Stolichno (14 lei) si bauturi racoritoare (7 lei).

Ce ne-am comandat...

Pentru ca am vrut ceva lejer, ca sa ii facem si pe plac metropotamului care nu mananca nimic cu carne de porc, cu ajutorul chelnerului ne-am oprit la salata Alba ca Zapada (12 lei), Ciuska Burek (15 lei), salata Katak (10 lei), pastrama de oaie (13 lei) si cartofi in unt (9 lei) cu pita de casa (4 lei). In plus, am primit din partea casei un pateu din ficat de pui preparat dupa o reteta traditionala bulgareasca.

Ficatul a fost foarte bun, lejer fara sa fie gretos. Am simtit si ceva cremos, credem ca legume, desi nu ne-am dat seama daca nu cumva era crema de iaurt. Pastrama de oaie ni s-a parut foarte grasa, dar poate suntem noi pretentiosi, exagerati si cu fite de vegetarieni in devenire.

Ciuska Biurek-ul a fost bun, dar nu ne-a dat pe spate si chiar daca am merge in Bulgaria nu ni l-am comanda din nou. Per total mancarea a fost buna, dar grea in ciuda faptului ca am incercat sa comandam salate lejere, cu iaurt.

In schimb ne-am bucurat pe deplin de vinul rose, din Bulgaria, care ne-a fost recomandat de chelner. Nu a dat gres cu asta.

In concluzie...

Taverna bulgareasca La Celfica este un loc potrivit de mers cand vreti sa mancati altceva sau la o intalnire de afaceri. Preturile nu sunt foarte mici, dar nici exagerate. In plus, acordam nota zece cu steluta pentru modul in care chelnerii isi trateaza clientii.





1 comentariu

Taverna Bulgareasca La Ceflica, locul unde poti manca pe saturate delicii bulgaresti
Amaranta
#1 -

Make your mind, please :))

"Locul nu era aglomerat, dar asta nu ne-a deranjat pentru ca am gasit o masa retrasa ca sa ne bucuram de intimitate."

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera