Taverna Adonis - restaurantul unde mananci ca-n Grecia, de la Plaza

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ne-am petrecut vacanta din vara lui 2015 in Grecia si am fost incantati de mancarurile pe care le-am gasit acolo, asa ca atunci cand am descoperit Taverna Adonis, am zis ca trebuie sa-i trecem pragul si sa vedem despre ce e vorba.

Restaurantul cu specific grecesc este langa Plaza si promite "un colt din Grecia mai aproape de tine."

Pictat in culori de alb si albastru - de la sigla si pana la scaune sau pereti, Adonis nu are un design modern si cool, ci se pastreaza in sfera de "clasic".

Nu veti intalni niciun element iesit din comun - cateva tablouri alb-negru pe pereti, cu scene din filme si stegulete ale Greciei atarnate de tavan.

Atmosfera este una relaxata, iar cand am fost noi un domn canta la chitara in greceste, asa ca am apreciat autenticitatea localului.

Taverna Adonis este un restaurant de cartier si de familie, unde vin clienti fideli care danseaza in week-enduri pe muzica live din local si se simt bine alaturi de prieteni.

Fix genul de loc unde vii sa mananci bine, fara pretentii sau fite.

Muzica a fost putin cam tare si trebuia sa tipam sa ne auzim, insa la greci e despre voie buna si veselie asa ca ne-am conformat :)

Servirea a fost pe gustul nostru - am avut parte de un chelner care ne-a facut recomandari, ne-a invatam sa pronuntam corect in greceste, a fost atent si ne-a adus mancarea repede.

Meniul

Meniul cuprinde preparate grecesti si tare am apreciat acest lucru, avand in vedere ca multe sunt localurile din Bucuresti cu un anumit specific, dar servesc si alte preparate care nu au nicio legatura cu acesta.

Asadar, veti gasi tot felul de salate, preparate pe baza de branza, fructe de mare sau carne de porc si miel.

Preturile sunt medii, intre 15 si 40 de lei, in functie de ce va alegeti sa mancati. Spre exemplu, Garides saganaki (Creveti cu sos rosu ardei iute si feta) sunt 35 lei, in timp ce o Mousaka este 28 lei.

Sucurile sunt 7 lei, o bere este 6 lei, iar cafelele sunt intre 7 si 10 lei. Intreg meniul il puteti vedea aici.

Ce ne-am comandat

Noi ne-am luat o portie de Feta bougiourdi (Branza Feta cu ardei iute, rosie si cascaval la cuptor) - 23 lei si una de Souflaki hirino ( Frigaruie de porc cu pita greceasca si tzatztki) - 31 lei.

Ambele feluri de mancare au fost proaspete, bine gatite si gustoase. Feta la cuptor ne-a uns pe suflet si am apreciat cartofii prajiti de la Souflaki, deoarece au fost gatiti pe loc si nu congelati.

Concluzie

Taverna Adonis este un restaurant unde mananci bine greceste. Vom reveni in mod sigur pentru a testa si preparatele pe baza de fructe de mare, dar si Feta tiganiti (Brazna Feta imbracata in foaie de placinta, prajita servita cu sos de balsamic, miere si seminte de susan).

Abia asteptam sa auzim si de la voi impresii.

Album foto.





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera