Tasting Room sau noua "camera de degustat" a magazinului de vinuri Ethic Wine

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De cateva luni avem un nou loc favorit in Bucuresti. Este, evident, in Floreasca si implica, la fel de evident, mancare buna si vinuri bune. Despre cine/ce-i vorba? Despre Tasting Room sau noua "camera de degustat" a magazinului de vinuri Ethic Wine.

Sursa foto

Pentru ca aveau (si-aveam) nevoie. Vedeti masuta din mijlocul magazinului (foto sus)? Prea mica pentru toti cei care le calcau pragul serile, veniti la un pahar de vin bun in cartier. Astfel s-a nascut Tasting Room, alaturi, cu intrare din Putul lui Zamfir:

Tasting Room by Ethic Wine Tasting Room by Ethic Wine

Mese, in continuare, nu sunt foarte multe si e nevoie de rezervare seara, dar macar vorbim deja de-un restaurant in toata regula. Gastro wine bar, zic ei. In traducere, bucatarie fusion, slow cooking, ingrediente de calitate, naturale, locale, sezoniere.

Important este insa cum sta treaba la capitolul vinuri, si-anume ca se poate comanda in Tasting Room orice sticla prezenta in Ethic Wine (800 etichete), la pretul de magazin plus o taxa de dop de 20 lei. Iar asta poate fi o super afacere, in functie de vin.

Noi am luat, de exemplu, un Sauvignon Blanc 2013 de la Crama Bauer, la pretul de 45 lei + taxa de dop de 20 lei. Am continuat cu niste pahare de prosecco Villa Sandi Millesimato la 20 lei paharul, dupa care ne-am intors la acelasi Bauer dar Merlot, un simpatic 2012 in editie limitata, la 73 lei + taxa de dop. Am incheiat elegant cu un Stirbey Merlot Magnum 2007 la 115 lei + TD.

Cu atatea vinuri disponibile, e de-nteles ca nici nu au meniu de bauturi. Iar cu un chelner abil si cunoscator, asta nu ar fi o problema, insa baiatul lor parea a fi incepator si intr-ale vinului, si intr-ale ospatariei. Speram deci sa mai invete una-alta.

La capitolul mancare, ne-am bucurat sa gasim intr-adevar ceva influente asiatice in meniul semnat de chef Dan Cretu. Am inceput cu o supa crema din 4 feluri de ciuperci (19 lei) si o salata crocanta cu piept de rata si dressing de portocale (36 lei):

Supa crema din 4 feluri de ciuperci Salata crocanta cu piept de rata si dressing de portocale

Reusita supa crema, foarte reusit si echilibrat dressing-ul de portocale. Adaugata rata tender, a iesit o salata foarte buna, de-un 8 lejer, dac-ar fi s-o comparam cu tristele salate cu care ne-au obisnuit majoritatea restaurantelor din Romania.

Situatie care ne-a incurajat sa atacam alt subiect sensibil pe la noi, pastele. Tagliatelle cu pesto de leurda si nuci braziliene (23 lei) si tagliatelle cu trufe (38 lei), servite fara parmezan si facute cu ulei de masline in loc de unt, la cererea metropotamului vegan. Foarte fine si-asa, dar pana si veganul recunoaste ca pesto-ul de leurda bate trufa-n lipsa untului. Spuneti da untului.

Tagliatelle cu pesto de leurda si nuci braziliene Tagliatelle cu trufe

Trimitand veganul la plimbare, am comandat mai departe un muschi de vita cu legume crocante (48 lei) si un curry verde cu creveti, parfumat cu lemongrass si ghimbir si-acompaniat de orez basmati la abur (45 lei). Nu stiu ce pierd, veganii astia.

Muschi de vita cu legume crocante Curry verde cu creveti, parfumat cu lemongrass si ghimbir + orez basmati la abur

4 creveti si-o mana de orez intr-o lingura de curry, veti zice, si-o bucatica de carne pe 3 fire de legume. Asa e. Bune insa au fost amandoua, peste medie. Calitatea nu le-o poate nega nici macar un profan, dar restul tine de posibilitati si disponibilitati.

Cu constiinta faptului ca vom pleca acasa cu cardurile goale pentru restul lunii, am luat si 3 feluri de desert. Saraci da' fericiti.

Moelleux cu ciocolata neagra si inghetata de vanilie Tarte Tatin aromata cu baton de vanilie de Madagascar + inghetata de vanilie

Because tasting room is for tasting, mkay, not for eating like an animal. In prima farfurie aveti le moelleux cu ciocolata neagra si inghetata de vanilie (25 lei), iar in a doua la tarte tatin aromata cu baton de vanilie de Madagascar si servita tot cu inghetata de vanilie (19 lei). Am avut ocazia sa luam si-o tarta de ciocolata cu sos de mango (25 lei), care nu era in meniu, ci in teste:

Trecand cu vederea peste faptul ca, personal, ni se par sinistre frunzele proaspete de menta peste tarte nevinovate, precum si bucatelele crude de capsuni intr-un sos de altfel fericit si singur in farfurie, ne dam acordul ca cioco-tarta s-ajunga pe viitor in meniu. Pentru ca doar 3 feluri de desert sunt prea putine chiar si daca targetezi consumul de vin ca desert.
 
Per total, ne-a costat ~700 lei o masa vesela de 4 persoane. Am mai luat noi si-un espresso (8 lei) si niste apa plata (2 x 0.75ml la 14 lei), ca sa ne mai trezim, si va iese si calculul.
 
Asta inseamna cam 175 de lei de persoana. E drept ca si noi ne-am aruncat la vinuri scumpute, dar viata-i prea scurta ca sa bei vin prost, mai ales cand ai de unde alege. Unde mai pui c-am primit si-o sticla din partea casei la un moment dat.
 
Pentru ca asta e unul din lucrurile frumoase la Tasting Room, care s-a mostenit de la masuta din mijlocul Ethic Wine-ului. Toata lumea e binevenita si tratata cu prietenie desi nimeni nu stie exact cine este sau cu ce se ocupa celalalt. Si, cel mai important, e tratata cu vin bun, de multe ori din partea casei - degustarile ad-hoc sunt la ordinea zilei. You gotta love 'em :)

In concluzie: noi vom tot reveni la Tasting Room si va recomandam si voua sa le faceti macar o vizita. E un loc bun de-un first date fancy, de exemplu. Nu veti da gres nici cu mancarea, nici cu bautura, iar costurile pot fi adaptate posibilitatilor. Impresii?

Mai multe poze si meniul complet din Tasting Room by Ethic Wine, in albumul foto





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera