Tasting Room sau noua "camera de degustat" a magazinului de vinuri Ethic Wine
De cateva luni avem un nou loc favorit in Bucuresti. Este, evident, in Floreasca si implica, la fel de evident, mancare buna si vinuri bune. Despre cine/ce-i vorba? Despre Tasting Room sau noua "camera de degustat" a magazinului de vinuri Ethic Wine.
Pentru ca aveau (si-aveam) nevoie. Vedeti masuta din mijlocul magazinului (foto sus)? Prea mica pentru toti cei care le calcau pragul serile, veniti la un pahar de vin bun in cartier. Astfel s-a nascut Tasting Room, alaturi, cu intrare din Putul lui Zamfir:
Mese, in continuare, nu sunt foarte multe si e nevoie de rezervare seara, dar macar vorbim deja de-un restaurant in toata regula. Gastro wine bar, zic ei. In traducere, bucatarie fusion, slow cooking, ingrediente de calitate, naturale, locale, sezoniere.
Important este insa cum sta treaba la capitolul vinuri, si-anume ca se poate comanda in Tasting Room orice sticla prezenta in Ethic Wine (800 etichete), la pretul de magazin plus o taxa de dop de 20 lei. Iar asta poate fi o super afacere, in functie de vin.
Noi am luat, de exemplu, un Sauvignon Blanc 2013 de la Crama Bauer, la pretul de 45 lei + taxa de dop de 20 lei. Am continuat cu niste pahare de prosecco Villa Sandi Millesimato la 20 lei paharul, dupa care ne-am intors la acelasi Bauer dar Merlot, un simpatic 2012 in editie limitata, la 73 lei + taxa de dop. Am incheiat elegant cu un Stirbey Merlot Magnum 2007 la 115 lei + TD.
Cu atatea vinuri disponibile, e de-nteles ca nici nu au meniu de bauturi. Iar cu un chelner abil si cunoscator, asta nu ar fi o problema, insa baiatul lor parea a fi incepator si intr-ale vinului, si intr-ale ospatariei. Speram deci sa mai invete una-alta.
La capitolul mancare, ne-am bucurat sa gasim intr-adevar ceva influente asiatice in meniul semnat de chef Dan Cretu. Am inceput cu o supa crema din 4 feluri de ciuperci (19 lei) si o salata crocanta cu piept de rata si dressing de portocale (36 lei):
Reusita supa crema, foarte reusit si echilibrat dressing-ul de portocale. Adaugata rata tender, a iesit o salata foarte buna, de-un 8 lejer, dac-ar fi s-o comparam cu tristele salate cu care ne-au obisnuit majoritatea restaurantelor din Romania.
Situatie care ne-a incurajat sa atacam alt subiect sensibil pe la noi, pastele. Tagliatelle cu pesto de leurda si nuci braziliene (23 lei) si tagliatelle cu trufe (38 lei), servite fara parmezan si facute cu ulei de masline in loc de unt, la cererea metropotamului vegan. Foarte fine si-asa, dar pana si veganul recunoaste ca pesto-ul de leurda bate trufa-n lipsa untului. Spuneti da untului.
Trimitand veganul la plimbare, am comandat mai departe un muschi de vita cu legume crocante (48 lei) si un curry verde cu creveti, parfumat cu lemongrass si ghimbir si-acompaniat de orez basmati la abur (45 lei). Nu stiu ce pierd, veganii astia.
4 creveti si-o mana de orez intr-o lingura de curry, veti zice, si-o bucatica de carne pe 3 fire de legume. Asa e. Bune insa au fost amandoua, peste medie. Calitatea nu le-o poate nega nici macar un profan, dar restul tine de posibilitati si disponibilitati.
Cu constiinta faptului ca vom pleca acasa cu cardurile goale pentru restul lunii, am luat si 3 feluri de desert. Saraci da' fericiti.
Because tasting room is for tasting, mkay, not for eating like an animal. In prima farfurie aveti le moelleux cu ciocolata neagra si inghetata de vanilie (25 lei), iar in a doua la tarte tatin aromata cu baton de vanilie de Madagascar si servita tot cu inghetata de vanilie (19 lei). Am avut ocazia sa luam si-o tarta de ciocolata cu sos de mango (25 lei), care nu era in meniu, ci in teste:
In concluzie: noi vom tot reveni la Tasting Room si va recomandam si voua sa le faceti macar o vizita. E un loc bun de-un first date fancy, de exemplu. Nu veti da gres nici cu mancarea, nici cu bautura, iar costurile pot fi adaptate posibilitatilor. Impresii?
Mai multe poze si meniul complet din Tasting Room by Ethic Wine, in albumul foto
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.