Taj - paradisul bucatariei indiene din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe Calea 13 septembrie, la doar o statie de autobuz de Marriott, se afla restaurantul cu specific indian Taj, pe care l-am mai vizitat acum ceva vreme.

Si, cum aveam pofta de mancare condimentata si picanta care sa ne dezamorteasca de la frigul de afara, i-am facut o vizita.

Trebuie sa stiti, inca de la inceput, ca pentru fiecare fel de mancare exista mai multe grade de picant: putin, mediu, picant si foarte picant. Aveti grija, asadar, mai ales daca ii calcati pragul pentru prima data si nu sunteti familiarizati cu aromele indiene si fenomenul de "mi-a luat foc gura".

Atmosfera & decor

De cum intri, vei fi condus catre o masa de fumatori sau nefumatori, dupa preferinte. Noi am ales salonul de fumatori, dominat de nuante rosiatice, cu perdele visinii. Ca atmosfera, te simti ca intr-o sufragerie, mai ales datorita mobilierului de lemn si a tablourilor de pe pereti.

Scaunele, care aduc putin a "decor de nunta/botez", iar muzica orientala te face sa te simti confortabil. E genul de spatiu in care poti organiza evenimente/ cine corporate/ iesiri de birou.

Daca ar fi sa descriem "coloana sonora", am putea spune ca este un fel de Subcarpati al lor. Am pus Shazamul si am detectat - Lakh Lakh - Neeraj Shridhar.

Ce gasesti in meniu & preturi

Meniul e structurat pe categorii: supe (de la 14 lei), aperitive indiene (de la 15 lei), delicatese preparate in cuptorul de lut (de la 28 lei), preparate cu carne de pui (de la 29 lei), preparate cu carne de miel (de la 30 de lei), preparate cu peste (de la 32 lei), mancaruri vegetariene (de la 17 lei), specialitati cu orez basmati (de la 28 lei).

O categorie aparte care ne-a atras atentia este Painea Indiana: cu usturoi, cu unt din Himalaya, cu branza, umpluta cu diverse ingrediente, cu carne tocata de miel, cu menta (de la 8 lei).

Cat despre bauturi, un iaurt condimentat e 6 lei, o apa 7 lei, o sticla de vin rosu Kudalini - Shiraz - 60 lei.

Puteti consulta intregul meniu online aici.

Ce am comandat & cum a fost

Am inceput cu o Sangria (15 lei) delicioasa si puternic alcoolizata, cu o multitudine de fructe. Una dintre cea mai bune, in ciuda faptului ca ne aflam la un restaurant indian. Am aflat apoi ca e preparata dupa reteta casei.

Cat despre mancare, trebuie sa recunoastem ca ne-am pierdut printre ofertele din meniu, caci erau atat de multe si de interesante, incat pe masura ce dadeam pagina ne razgandeam.

Pana la urma am ales:

  • Galusti de cartofi, branza si mazare cu sos curry (17 lei)
  • Conopida cu cartofi preparata in sos de ceapa si rosii cu condimente indiene (19 lei)
  • Miel Vindaloo (33 lei)
  • Paine umpluta cu branza (8 lei)

Am precizat mediu-picant.

Galustile au parut sa fie mai picante decat restul produselor, probabil din cauza curry-ului. Au fost gustoase, aromate. In toate sosurile am remarcat aroma intepatoare si placuta de ghimbir si scortisoara, precum si piperul cayenne.


Galustile in sos

Conopida a fost delicioasa. Intregul mix i-a imprimat o aroma pe care nu am fi intuit-o citind ingredientele. Se adauga delicioasa paine umpluta cu branza, una dintre cele mai gustoase pe care le-am incercat vreodata.


Conopida si painea cu branza

Ajungem si la piesa de rezistenta: Mielul Vindaloo, faimos printre amatorii de bucatarie indiana. Carne frageda, sos atat de gustos incat mergea si pe paine, ceva foc in gura, caci mediu-picant a fost destul de picant, insa, per total, o experienta culinara bogata si sanatoasa.

Bila alba si pentru recipientele in care sunt aduse preparatele.

Evident, nu am putut manca tot si nici nu am mai avut loc de desert, insa am savurat fructele din Sangria.

Servirea

Mancarea a sosit repede, doamna care ne-a servit a facut cateva glumite pe seama nehotararii noastre in a alege produsele din meniu, ce a ramas a fost pus la pachet, toate bune si frumoase.

Inca ceva: la toaleta gasiti gel de par. Ni s-a parut simpatic, am simtit nevoia sa impartasim cu voi:

Acestea fiind zise, in speranta ca nu ne-a luat valul picant si am uitat ceva, incheiem experienta noastra din universul culinar si picant al bucatariei indiene - Taj.

Nu am gasit ceva de reprosat, poate doar ca nu prea merge wireless-ul in ultimul salon. Dar, pana la urma, o pauza de la facebook nu a omorat pe nimeni.

Vom reveni cu siguranta, insa nu prea des, caci preturile sunt destul de mari. Pentru 2 persoane ar trebui sa aveti pusi deoparte 130-140 de lei cu tot cu bautura. Insa stati linistiti, nu veti putea manca tot si veti lua la pachet pentru a va bucura de arome si in urmatoarea zi.

Na, ca era sa uitam - se fac livrari si la domiciliu - 0748 133 300.

Vezi mai multe poze aici.

Pe aceeasi tema:




Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera