Sultan Turkish Food sau fosta Locanta Floreasca

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Calea Floreasca 49, adica Locanta Floreasca sau "bomba" turceasca din cartier. Redenumita Sultan Turkish Food si bine delimitata de saormeria "neautentica" de alaturi, locanta asigura mancare romaneasca si turceasca cinstita la preturi mici..

.. si la gramada. Puteti alege din vitrina specificul pe care vi-l doreste inimioara (mai degraba, stomacul) sau chiar sa le amestecati. De retinut ca o ciorba impreuna cu felul al doilea costa 13 lei, plus paine pe vatra, smantana si ardei iute incluse.

Noi am mers pe bucataria turceasca si am inceput cu o ciorba de linte (10 lei) la care am primit 2 lipii calde, din partea casei. Am continuat cu clasicele hummus (10 lei), tabule (10 lei) si falafel (3 bucati la 6 lei) insotite de 2 bucati din alt fel de lipie, din partea casei si ele. Salata fattoush nu aveau, asa ca am comandat in spirit razbunator un Adana kebap (25 lei), facut pe loc.

Ciorba a fost acceptabila, decenta; in schimb lipiile rumene, devorate cu brutalitate, au disparut imediat. Hummusul interesant, cu o textura mai putin fina si mai mult crocanta, a alunecat usor pe gat datorita combinatiei de castraveti murati acrisori si rosii cherry. Ne-a placut chiar si salata tabule, desi nu prea ne incanta de obicei ideea unui castron de patrunjel.

Falafelul ni s-a parut, ce-i drept, un pic cam ars, dar interesant si el si diferit la nivel de compozitie de falafelul uscat cu care ne-am obisnuit prin prea multe alte restaurante arabesti. O combinatie de patrunjel cu ardei rosu, din ce ne-am dat noi seama.

Aceeasi combinatie de ardei cu patrunjel am regasit-o si in carnea picanta  - foarte interesant, chiar asta e cuvantul. Ne-a placut. Ne-a parut insa rau ca nu am primit si orez la kebap, ne place orezul servit cu Adana, chiar si-asa, langa cartofi prajiti.

Nota de plata a ajuns la un total de 79 lei, cu 2 cafele (2 x 6 lei) si 2 ape plate (2 x 3 lei) incluse. Am mancat proaspat si destul de rapid-ieftin-si-bun. Sigur ca interiorul "locantei" nu te inspira la altceva, dar e curat si cinstit. Si multi si-au dat seama de asta, macar cei care lucreaza in zona: numai cat am stat noi sa mancam, au intrat zeci de oameni sa ia mancare la pachet.

In concluzie, recomandam Sultan Turkish Food, asteptam impresiile voastre si mai multe poze gasiti in album.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera