Studio 80, bistro mediteranean fusion cu design interior semnat Mihai Popescu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Intai si-ntai, unde e Studio 80, ca s-avem lucrurile clare: in Baneasa, chiar in nou-amenajatul sens giratoriu de la Gradina Zoo.

Mai departe, vom recunoaste ca am tot amanat sa le facem o vizita din cauza notei de stiffness si eleganta care te inhiba si din strada, prin geamuri si sclipind din pahare. E genul de loc in care aproape ca te simti prost sa mergi incaltat in tenisi, oricati bani ai avea in portofel si orice atitudine de rezident-de-pipera ai adopta. Armata de chelneri la costum vor vedea prin tine.

Asa ca daca de-afara ni s-a parut fancy, dinauntru ne-am convins. Designul interior e semnat de Mihai Popescu, arhitectul dintre cei 2 frati Fratelli, responsabil si de amenajarile din Biutiful, Entourage, La Farine, Corks & alte locuri misto. Face sens:

Sursa foto
 
Ireprosabil, nu-i asa?, exceptie facand aspectul exterior, a la Sarajevo, al cladirii de birouri care-i gazduieste la parter si care, aparent, a intrat intr-un soi de renovare. Destul de trista, prin comparatie cu interiorul de bun gust, ni s-a parut si terasa.

Poate ca din panorama lor de noapte, facuta inainte sa le creasca boschetii cat casa (sub pretextul intimitatii, probabil), ati considera-o o terasa aerisita, retrasa aproape in padure, macar corecta daca nu neaparat placuta. V-ati insela, zicem noi.

Sursa foto

La lumina zilei este doar grosolana si plictisitoare, potrivita mai degraba pentru Drumul Taberei decat pentru preturile din Pipera. Tot ce vezi in fata ochilor sunt boscheti si umbrele Pepsi, iar foarte-aproape se-aud masinile care circula cu suta la ora pe Privighetorilor. Singurul avantaj ar fi ca e destul de mare si cam goala pe timpul zilei, cand clientii de baza sunt in mall.

De asemenea, ca o consecinta a spatiului disponibil, intr-un colt al terasei s-a nascut si-o zona de Teppanyaki, unde ni se promit show-uri de live cooking cu chefi specializati in mancarea asiatica. Asteptam cu interes poze sau nu s-a intamplat.

Sursa foto Teppanyaki area
 
Trecand la mancare, aflam ca bistro-ul s-a nascut de fapt din pasiune pentru Mediterana. Deci multe fructe de mare, paste facute in casa, peste proaspat, cateva feluri de pizza, dar si influente asiatice, pentru ca fusion si pentru ca bucatarie urbana.

Pana sa ne hotaram ce sa mancam, am primit din partea casei un amuse bouche, care insa nu prea ne-a "amuzat" - niste grisine din foietaj, tari si-n acelasi timp cumva sfaramicioase. Ar fi mers totusi, in lipsa de crutoane, la supa crema de rosii coapte la cuptor (19 lei), dar au disparut pana sa vina supa. Noroc c-am avut inspiratia sa comandam si-o selectie de bruschete (30 lei):

Super grandioasa selectie de bruschete (cu rosii si anchois, cu somon fume, cu branza de capra, cu prosciutto) nu ne-a transmis niciun mesaj, in schimb macar supa crema de rosii a fost cat de cat savuroasa. Nu putem spune insa acelasi lucru despre supa de telina cu scoici Saint-Jacques (21 lei), care ne incantase vazand-o in meniu. S-a dovedit a fi complet lipsita de personalitate.

Dar una buna, una rea si tot asa, se pare, la Studio 80. Tagliatellele cu ciuperci porcini si trufe (35 lei) au fost gustoase, sosul rosu reusit si portia echilibrata - ne-a placut sincer. Apoi a venit risotto-ul cu mascarpone, porcini si ulei de trufe albe (43 lei)..

.. care a fost mult si degeaba. 2 ciuperci ratacite si-n rest gust de orez cu lapte, mult orez cu lapte. A ramas in farfurie, la 43 lei farfuria. Dar ne-am gandit ca lasa, urmand teoria, lemon meringue pie-ul (25 lei) ar trebui sa fie bun. Uitati-va numai la el:

Pentru ca doar cu asta ne-am ales, o poza reusita cu care am strans ceva like-uri pe Instagram. Asta e, cateodata si mai ales pe la noi, bucataria, o aparenta care se vrea Masterchef dar care de fapt nu livreaza ci mai mult taxeaza pe nota de plata. Tarta lor a fost de departe cel mai prost desert mancat in ultima vreme - blatul si bezeaua inecacioase, crema putin spus banala.

O masa per total nefericita la Studio 80, ne-a dus, in 2 persoane, la peste 200 lei. De fine dining, cum s-ar vrea ei pozitionati, nu poate fi vorba - chiar daca, sa zicem, mancarea le-ar putea fi considerata decenta pentru o trattorie mai spalata din Drumul Taberei, tot ar fi overpriced chiar si pentru Pipera, unde suntem oricum obisnuiti sa platim mult pentru relativ nimic.

Ce am apreciat la ei? Serviciul foarte prietenos si atent plus muzica, niste cover-uri jazzy, foarte simpatice si ele.

In concluzie, la Studio 80 e de mers doar daca stai in zona si atunci pentru ca nu prea ai multe alte variante. E frumos, nimic de zis, motiv pentru care cel mai bun sezon ar fi iarna, pentru a evita terasa de prost gust si a te bucura de "creatia" lui Fratello.

Asteptam totusi si alte impresii pentru ca libertate de expresie si pentru ca experiente diverse. Album cu foto si meniu aici





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera