Santhe Fitoceainarie - un loc dragut si special din Centrul Vechi unde toate produsele costa 8 lei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cel mai probabil stiti deja despre Seneca AntiCafe - ceainaria din Bucuresti unde platesti timpul, nu consumatia (8 lei/h), asa ca va anuntam ca s-a mai deschis un loc de genul, de data asta in Centrul Vechi.

Santhe Fitoceainarie este un local special, din doua motive - primul este pentru ca fiecare produs costa 8 lei, iar al doilea pentru ca reprezinta prima structura de economie sociala a municipalitatii, prin care persoane apartinand grupurilor expuse la risc de marginalizare sociala au fost calificate si li s-a oferit un loc de munca stabil.

Proiectul este co-finantat de Fondul Social European, prin programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si localul il gasiti pe strada Lipscani, nr. 104, sector 3 (in spatele bisericii Sf.Gheorghe).

In ceea ce priveste meniul, aici veti gasi ceai, cafea, patiserie, supa, salate si bauturi de fructe proaspete, asa ca este o varianta convenabila de iesit in oras.

La Santhe Fitoceainarie exista 6 angajati, calificati in meseria de barman si care provin din randul categoriilor defavorizate, fie au crescut in sistemul de protectie a copilului, fie sunt de etnie roma, fie sunt femei cu varsta de peste 45 de ani care au esuat in incercarile de a-si gasi un loc de munca.

In prezent, aceste persoane sunt angajate cu contract de munca si au un salariu de 1.650 lei.

Fitoceainaria va fi si un loc unde se vor desfasura sesiuni de consultanta pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, dar si un punct de prim ajutor, odata cu instalarea caniculei.

Cum vi se pare o astfel de initiativa in Capitala?


Sursa foto

2 comentarii

Santhe Fitoceainarie - un loc dragut si special din Centrul Vechi unde toate produsele costa 8 lei
Alexandra
#1 -

un loc de poveste

Am avut curiozitatea sa intru si ceainaria nu m-a dezamagit. Este un loc de poveste ce te face sa uiti de agitatia orasului. Aici am baut cea mai buna limonada cu menta.

Santhe Fitoceainarie - un loc dragut si special din Centrul Vechi unde toate produsele costa 8 lei
liliana
#2 -

Comentariu nou

Intradevar un loc minunat in care am intrat si am fost impresionata.V-oi reveni cu siguranta!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera