Salon Golescu - un local ca o croaziera in timp si prin locuri exotice

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Salon Golescu s-a deschis pe la inceputul verii in locul fostului French Bakery de pe Nicolae Golescu. In spatiul mic de aici, Cristian Corvin a reusit sa faca o mini capodopera, un local care te fura de la prima privire. 

De cum o sa deschideti usa o sa va rataciti in designul eclectic, in amestecul de elemente clasice (candelabrul din cristal), retro (mobilier ce aduce aminte de anii '20 si care te poarta incet spre anii '50 - '60) sau exotice (cum ar fi paravanul chinezesc sau lampile rosii de deasupra barului).

De asemenea, mai exista si cateva ciudatenii cum ar fi capul de cerb sculptat in lemn de nuc, care supravegheaza barul, sau hublourile prin care ai impresia ca daca o sa te uiti o sa vezi apele limpezi ale Mediteranei.

Salon Golescu Salon Golescu

Exagerand putin, o sa va spunem ca noi ne-am simtit aici ca intr-o croaziera care ne-a purtat in timp si in locuri exotice, iar Salonul Golescu ascunde tot felul de alte detalii frumoase care o sa va surprinda placut.

In mijlocul localului se afla un sharing table mare, ce poate sa acomodeze in jur de 12-13 persoane, noi am preferat o masa mai retrasa de unde sa putem privi salonul in toata splendoarea sa si peste care se asternuse o atmosfera placuta, jazzy si relaxata de muzica din surdina.

Nimic de reprosat la capitolul design si atmosfera.

De asemenea, un chelner foarte amabil, binedispus si mereu cu zambetul pe buze ne-a luat comanda si a fost o prezenta placuta pe toata durata sederii noastre in Salonul Golescu. Deci, nimic de reprosat nici la capitolul servire.

Salon Golescu Salon Golescu

Ne-am comandat un Chef's Tandoori Chicken Burger, care a venit servit cu cartofi wedges, salata coleslaw si onion rings (26 lei) si quesadilla cu pui (14 lei).  Foarte bune si gustoase, cu ingrediente de calitate, insa in porti cam mici.

Intregul meniu de mancare il gasiti aici. Dupa cum o sa puteti vedea, preturile nu sunt exagerat de mari, desi un pic peste medie, insa portile chiar nu-ti potolesc foamea, desi iti rasfata simturile... ca sa zic asa.

Salon Golescu Salon Golescu

La capitolul bauturi, preturile sunt destul de mari, mai ales la bere: cea mai ieftina e 12 lei o bere la draught la 0,33 l... cam mult. Cea mai avantajoasa bere e Holsten nefiltrat la 0,5 l, dar cu pretul de 16 lei.

Sticlele de vin nu prea coboara sub 100 de lei, iar un pahar de 150 ml din vinul casei e 15 lei. Bauturile racoritoare incep de pe la 9 lei, la acest capitol cea mai avantajoasa fiind limonada home made la 0,5 l, cu pretul de 12 lei.

Cocktailurile au preturi care incep de la 20 de lei si urca pana pe la 25 de lei.

Salon Golescu Salon Golescu

In concluzie, Salon Golescu este unul dintre locurile frumoase ale Bucurestiului pe care trebuie sa-l vizitati macar o data. Chiar daca preturile sunt cam piperate, nu o sa regretati aceasta "croaziera".

 


sursa foto

Vezi mai multe poze din Salon Golescu

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera