S-a deschis ZEN SUSHI Dorobanti! Mananca sanatos in stil japonez chiar in inima Bucurestiului... (P)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*Articol prezentat si sponsorizat de Zen Sushi

... mai exact pe strada George Calinescu nr 15 (sector 1) inspre care am pornit cu asteptari mari si de unde am plecat cu gandul ca vom reveni cat mai repede!

Recent intorsi din Tara Soarelui Rasare, de la World Sushi Cup – Tokyo, chef-ii de la Zen Sushi ne-au vorbit despre concurs, despre onoarea de a fi prezenti in cadrul acestei competitii exclusiviste la care sunt invitati sa participe doar cei mai buni, despre Japonia contemporana si despre modul in care aceasta calatorie i-a inspirat pentru a oferi clientilor o experienta culinara autentica.

La noul Zen Sushi - Dorobanti atmosfera este intima si deosebita. Spatiul modern, impartit pe doua nivele (fumatori/nefumatori) , dominat de elemente naturale (lemn, piatra), culori inchise, elegante, lumini difuze, toate la un loc te poarta inevitabil cu gandul la Japonia.

Terasa cu gradina este, bineinteles, Zen( dupa cum se poate vedea si din fotografie).

Atmosfera e completata de masa traditionala Tatami, elementul central al mansardei, Sushi Bar-ul si masa pentru Teppanyaki de la parter, unde mancarea se prepara sub ochii tai.

N-am rezistat tentatiei de a ne aseza la Teppanyaki, noutate absoluta in restaurantele Zen.

Dintre delicatesele din meniu am ales: coada de homar, crevetii gambas, pieptul de rata si tonul cu sos ponzu pregatit in stil traditional dupa o reteta adusa direct din Japonia. Bucatarul care urma sa ne gateasca la teppanyaki isi pregatea meticulos, ca intr-un ritual, ingredientele in timp ce il asaltam cu intrebarile.

Si... a inceput spectacolul: pe plita crevetii, homarul, legumele si orezul isi fac simtite aromele, bucatarul ba jongleaza cu solnitele, ba invarte ceva pe plita, ba mestereste la vreun sos care-ti lasa apa-n gura, ba te surprinde cu un vulcan de flacari spectaculos (noi nu prea ne-am dat seama cand a aruncat cognacul pe plita, asa ca surpriza a fost maxima).

A venit randul pieptului de rata sa fie invartit cu pricepere pe plita de Teppanyaki, apoi a urmat tonul cu sos delicios.

Show-ul, gustul, atmosfera, faptul ca iubim fructele de mare si pestele ne-au indemnat sa mai ramanem si pentru o portie de caracatita gatita ca la carte, dar si pentru un hallibut care ti se topeste in gura .

La sfarsit, am impartit si un platou cu sushi (mai mult de pofta pentru ca foame nu ne mai era de mult) si am luat un ceai verde.

Meniul/ preturile sunt aceleasi in toate locatiile. Teppanyaki nu au decat in noua locatie din Dorobanti unde puteti consulta si meniul. Pentru Teppanyaki trebuie sa faceti rezervare cu cateva zile inainte, cereri sunt multe, dar asteptarea merita.

Concluzii...

La ZEN SUSHI Dorobanti mancarea e la fel de buna cum ne-am obisnuit, preturile sunt accesibile, atmosfera placuta, serviciul de cinci stele, lista de vinuri variata ca sa aveti de unde alege asa ca daca nu aveti treaba prin zona Dorobanti, merita sa faceti un drum special pentru noul Zen!

Alte informatii: Restaurantul este deschis incepand cu ora 12.00 si pana la ora 23.00, iar duminica de la ora 13.00 si pana la 22.30. Pentru teppanyaki e mai bine sa faceti rezervare: 0722 16 17 18 .

Pentru cei care locuiesc sau lucreaza in alte zone, Zen Sushi mai are doua locatii in Bucuresti: zona Piata Victoriei (str. Grigore Alexandrescu, nr. 56) si zona Tineretului (Calea Serban Voda, nr. 86).

Se pot face si livrari: in zona de nord a capitalei: 0721 755 455 / 0752 022 59; in zona de sud a capitalei: 0722 961 643 / 0767 232 094. Pentru mai multe detalii intrati aici.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera