Restaurantul Torna Fratre - un must-go pentru iubitorii de peste

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu e prima data cand mergem la Torna Fratre, un restaurant autentic romanesc de pe strada Tunari, nr. 34. Mancarea traditionala a fost tot timpul exact ce ne doream, asa ca am vrut sa incercam si meniul de cherhana. 

tablouase.jpg
Localul este decorat cu tot felul de fotografii vechi

Meniu

Torna Frate exceleaza in tot felul de preparate mai speciale, cu influente de prin vecini: coltunasi cu manatarci (un fel de ciuperci salbatice) - 23 de lei, cavarma de rata (rata fiarta in untura si rumenita pe tabla cu mujdei si mamaliga) - 28 de lei sau ”coasti di ”oatinu cu pitligeani laii” (adica cotlete de berbecut la gratar cu vinete, rosii si branza si usturoi) 34 de lei.

Noi ne-am axat insa pe preparatele din peste, care sunt foarte accesibile, cu atat mai mult cu cat sunt proaspete. Borsul de crap este 10 lei, iar unul de nisetru 14 lei, o portie de hamsii 15 lei si o portie de midii prajite 21 de lei. Pastravul prajiit in pesmet si smantana este 26 de lei, iar brodetul de peste, un preparat istroroman care contine mix de peste, crustacee si moluste la cuptor cu ceapa, usturoi, rosii şi mamaliga.

Ce am mancat

Am comandat o saramura de crap cu mamaliga (27 de lei) si un chefal la gratar (24 de lei), impreuna cu mamaliguta (5 lei) si mujdei de usturoi, desigur. Dupa ce a notat in carnetel, chelnerul ne-a zis ca o sa dureze cam 40 de minute si ne-a recomandat sa luam si o salata de icre de crap (16 lei), ceea ce n-am regretat deloc. Acestea au fost foarte bune, acompaniate cu niste felii de paine neagra, dar portia ar fi putut sa fie un pic mai generoasa. Pentru ca ne-am subestimat foamea, ne-am trezit dupa cateva minute ca aproape am terminat icrele si ca nu apucasem sa le facem poza.

icre.jpg

Mancarea a venit chiar inainte de cele 40 de minute promise si ne-am napustit asupra ei. Saramura de crap, e una dintre cele mai bune pe care le-am mancat, usor picanta si asezonata cu rosii coapte.

saramura.jpg

Chefalul a fost si el foarte proaspat si indeajuns de mare pentru a te satura. Atentie cu mujdeiul de usturoi, excelent, dar nerecomandabil celor mai sensibili. Si nu cumva sa uitam sa mentionam vinul casei, alb si sec, care costa 11 lei (o carafa).

8282085334chefal.jpg

Cu siguranta vom reveni la Torna Fratre, pentru a incerca si preparatele cu denumiri mai ciudate din meniu si ramane in continuare unul dintre cele mai bune restaurante cu peste, daca esti in cautarea unui loc cu un aer traditional si a unor preturi decente. In plus, acestia au si un meniu zilnic de 18 lei si fac inclusiv livrari. In plus, miercuri, joi, vineri si sambata puteti prinde si instrumentistii care canta printre mese muzica veche de pahar. Mai jos puteti observa ramasitele ospatului.

the_end.jpg





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera