Restaurante cu peste, scoici sau fructe de mare gustoase din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pentru amatorii de peste, scoici sau fructe de mare, am colindat prin Bucuresti in cautarea celor mai bune restaurante. Asa ca va prezentam locurile in care noi am avut cele mai placute experiente culinare pescaresti.

Asteptam si recomandarile voastre; intre timp puteti consulta si lista cu restaurante pescaresti din Bucuresti asa cum rezulta din topul Metropotam in functie de preferintele cititorilor.


Sursa foto 1, 2

Kostas (citeste cronica)

La capatul strazii Traian, veti descoperi un local micut de genul Fish&Chips Fast Food, ce are cateva masute asezate pe trotuar, in sezonul cald. Am primit din partea casei un castronel de icre si unul de tzatziky, insotite de paine, care pur si simplu ne-au cucerit - au fost excelente.

Ne-am ales un platou de caracatita, crevete si calamari prajiti, asortat cu orez. Fructele de mare au fost perfect condimentate si ne-au placut foarte mult.

Marin Sea Food Grill (citeste cronica)

Pe de o parte ne-am simtit ca-n Londra, pentru ca inauntru nu se fumeaza (fumul nu se pupa cu mirosul lemnului ars din plita pe care sunt facute preparatele), si pe de alta parte, ne-am simtit ca-n Vama Veche la Cherhana.

Meniul se pastreaza scurt si la obiect, iar preturile sunt mai mult decat decente.

Astfel, va puteti alege intre 4 feluri de mancare:

  • Sandwich cu peste fript, legume proaspete si sos lemon butter - (19 lei)
  • Creveti cu legume si cartofi prajiti (19 lei) sau cu legume pe plita (20 lei)
  • Midii cu cartofi prajiti si legume pe plita (19 lei)
  • Rapane cu legume pe plita si cartofi prajiti (20 lei)

Neptunus (citeste cronica)

Fiecare preparat din meniu avea trecuta nu doar descrierea personalizata, ci si numarul de calorii pe care-l are, asa ca nu va lasati intimidati de numele italienesti, o sa stiti mai mult ca sigur ce veti comanda.

Am mancat foarte bine la Neptunus si mai mult ca sigur vom mai trece pe aici, cand vom avea iar pofta de fructe de mare. Puteti consulta intreg meniul aici

Amada (citeste cronica)

Din prima clipa de cand am intrat pe poarta, am avut sentimentul ca suntem undeva in Grecia. Poate de la combinatia de culori alb-bleu, de la vegetatia racoroasa sau fetele de masa in carouri. Pe fundal erau sansonete si balade frantuzesti, in surdina.

Produsele pescaresti sunt bune si proaspete; va recomandam crevetii, platourile cu peste si calamari, dorada la gratar si caracatita. Vara la terasa este o atmosfera relaxanta de vacanta-in-Grecia.

Taverna Marelui Paharnic (citeste cronica)

In meniul bilingv (unde mancarurile sunt scrise si in greceasca) al localului veti gasi tot felul de preparate spefice - de la tzatziki (12 lei), salata de icre (14 lei), feta la gratar (12 lei) sau halumii la gratar (16 lei), creveti saganaki (34 lei), caracatica la tigaie (48 lei), la diferite tipuri de salate (18-28 lei) , la supe (10-12 lei).

De asemenea, puteti sa va comandati diverse tipuri de preparate din peste - dorada (45 lei), somon la gratar cu lado lemono (35 lei) sau calamar umplut cu branzeturi (40 lei).

Trattoria Bocca (citeste cronica)

Noi le-am incercat cam pe toate din meniul lor de-a lungul timpului si va putem spune fara probleme ca totul este bun, facut bine si foarte gustos. Desi restaurantul are un specific italian, scoicile cu sos de vin sunt absolut delicioase, iar pestele este intotdeauna proaspat, adus dimineata si tinut intr-o lada frigorifica chiar la intrarea in restaurant. Il poti vedea si ti-l poti alege chiar tu.

Cherhanaua Ancora (citeste cronica)

Decorul este de poveste, ne-a placut  casa "intoarsa pe dos": inauntru arata ca si cand ar fi afara. Luminos, pe nuante de alb, cu un mare semineu calduros in spate.

Produsele sunt proaspete si gustoase, iar daca esti nehotarat, chelnerul iti poate recomanda. Spre exemplu, cand am fost noi, aveau un calcan la gratar numai bun pentru amatori, insa pofta de midii si de hamsii a invins. Midiile in sos de vin alb au fost delicioase.

Cum ziceam, chiar daca preturile sunt destul de ridicate (2 persoane - 200 lei), portiile sunt indestulatoare, iar bucatarul stie cum sa lucreze cu ingredientele-cheie.

Trattoria Roma - (citeste cronica)

Cand vezi din afara micutul restaurant Trattoria Roma de pe Eminescu, nici prin cap nu ti-ar trece ca acolo se mananca niste scoici exceptionale cu sos de vin si usturoi, sau ca acolo sare caracatita proaspata direct in farfurie.

Am testat, bineinteles, celebrele scoici cu vin alb, usturoi si verdeturi. A venit un bol mare plin cu midii absolut delicioase, cu un sos pe care il mancai apoi cu lingura. Caracatita a fost, insa, vedeta serii - suculenta, foarte, foarte bine facuta si gustoasa.

Don Vito

La Don Vito recomandam scoicile in sos de vin alb, pastele Don Vito cu fructe de mare si...nou-aparuta in meniu supa-crema cu creveti. Este foarte gustoasa si satioasa. Restaurantul are specific italian, insa fructele de mare au fost proaspete si gustoase de fiecare data cand i-am trecut pragul.

La Pescador (citeste cronica)

Dorada in pergament cu legume la aburer foarte bine facut si foarte proaspat, l-am mancat cu o pofta de nedescris iar legumele facute la abur veneau foarte bine in completarea gustului.

Despre risotto putem spune o mie de lucruri. In afara faptului ca ni s-a parut ca a fost, probabil, cel mai bun risotto cu fructe de mare pe care l-am gustat, a fost o portie pe care o puteam imparti lejer cu inca 2 persoane. Asadar, La Pescador portiile sunt mari, foarte mari. Iar daca mergi intr-o zi cand ti-e foarte foame nu ai cum sa nu iesi de acolo satisfacut pe masura.

Poti vedea meniul complet aici.

Le Chef Calcan (citeste cronica)

Locul este relativ micut, ceea ce inseamna ca e nevoie de rezervare indiferent de ora la care mergi, pentru a fi sigur ca vei gasi o masa libera. Plita bucatarului este in sala de mese, asadar daca ai o intalnire importanta dupa masa ar trebui sa iei in considerare faptul ca vei mirosi "fishy" dupa.

Poti alege intre salata de icre (17 lei), zacusca de peste (17 lei), drob de peste (17 lei), fructe de mare (30 lei), midii, rapane, scoizi verzi, peste marinat, ciorba pescareasca, creveti, dorada, somon, lufar, crap, mititei peste, rechin, calcan. Meniul poate fi gasit aici.

Mamma Leone (citeste cronica)

Noi am fost la versiunea din 2007, cand era mai ieftin si pe Berthelot. Gustarea noastra a constat in icre de stiuca (delicioase) si un platou cu rechin afumat, morun, nisetru, lufar (nu mai mancasem niciodata lufar, dar in mod sigur vom mai manca) hamsii, ceapa rosie si lamaie. Am fost multumiti de borsul de peste, somnul la cuptor si de tochitura de peste cu mamaliguta.

Intre timp, restaurantul s-a mutat pe Povernei 22 si are preturi piperate.

BONUS Se mananca bine si in apropierea Bucurestiului, la Belciugatele Popas Rustic Diana.

Voi ce alte restaurante pescaresti sau locuri cu peste bun in Bucuresti stiti?

Pe aceeasi tema:




4 comentarii vrei sa comentezi?

Restaurante cu peste, scoici sau fructe de mare gustoase din Bucuresti
Grammar Police
#1 -

Comentariu nou

Sa intelegem ca scoicile sunt plante de mare?

Restaurante cu peste, scoici sau fructe de mare gustoase din Bucuresti
corina
#2 -

Comentariu nou

Ar mai fi de mentionat si Taverna Zavat :)

Restaurante cu peste, scoici sau fructe de mare gustoase din Bucuresti
BYBY
#3 -

Restaurant Cherhana Victorita Pescarita

Un restaurant de peste si fructe de mare unde mananci pe saturate la preturi modice,atmosfera intima si placuta,bucatarie deschisa, bucatari tineri dar foarte priceputi.
Meniul este foarte variat. Poti manca aperitive traditionale fara conservanti: salate de icre, zacusca cu peste, peste afumat si marinat, sau icre de somon sau sturion la preturi fara concurenta. Apoi poti alege intre un storceag de sturion sau o supa de fructe de mare(yammy. Sau poti trece la felul principal unde poti alege dintre vreo 20 de specii de peste la gratar,cu saramura sau mujdei si mamaliguta.Daca nu vrei peste ai fructe de mare:caracatita, creveti, calamar, scoici, midii, preparate in diferite feluri. Surpriza este ca poti manca aici MICI DE PESTE.Sunt excelenti. Nu trebuie sa inchei masa fara sa gusti o placinta de mere cu scortisoara, sau tortul casei care este fabulos.De baut ai de toate:aperitive, digestive,vinuri de toate categoriile, bere, sucuri,limonada.
Recomand cu drag sa vizitati acest loc unde mancarea sanatoasa e la ea acasa.Pofta buna si astept impresii!

Restaurante cu peste, scoici sau fructe de mare gustoase din Bucuresti
Belli Siciliani
#4 -

Fructe de mare si peste din Siciliani la Belli siciliani

La Belli Siciliani de pe strada Matasari 47 gasesti peste si fructe de mare autentice direct din Sicilia si pregatite de bucatari din Sicilia!

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera