Restaurant Potcoava - un local din Regie unde mananci un pranz consistent si destul de ieftin

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In Bucurest au aparut in ultimul an bistro-uri faine, cum ar fi Fratellini, destinat micurilor dejun si brunch-urilor sau Social One, restaurantul fancy de langa Casa Poporului, insa destul de high ca pret si ca design.

Noua ni s-a facut pofta de o ciorba si de un desert romanesc, eram prin Grovazesti, asa ca am fost la Potcoava, un local unde mananci mancare buna si destul de ieftina.

Potcoava e un local din Regie, pe strada Locotenent Stefan Marinescu, pe care il recomandam oamenilor cu un buget nu foarte mare pentru o masa de pranz, care se afla prin zona Grozavesti, Basarab sau Petrache Poenaru si care vor o portie zdravana de mancare.

Nu este un local fancy, e destul de basic ca servire si decor. Noi am stat pe terasa, pentru ca e vara si e cald afara. Designul nu are nimic special, doar mese si scaune din rachita si cateva plante decorative.

In ceea ce priveste servirea si primirea clientilor, ospatarii de la Potcoava sunt amabili spre prea amabili, in sensul ca uneori stau mult prea mult sa se uite in gura clientului. Una peste alta, e bine ca sunt mereu acolo, in caz ca ai nevoie de ceva.

Un lucru bun la Potcoava este servirea rapida a mancarii, deci daca sunteti in pauza de masa e tocmai un pentru un pranz rapid. Mancarea vine repede, la o temperatura potrivita. Noi am mancat pentru inceput o ciorba a la grec, servita cu patrunjel proaspat si o felie de lamaie. 

Ciorba ne-a placut, puiul scartaia putin, insa gustul a fost foarte bun. O ciorba a la grec este 12 lei.

In continuare am comandat pui cu legume, light, de vara. Puiul era taiat julien si servit cu ardei si morcov la gratar. La gust semana cu mancarea chinezeasca Per total, puiul a fost bun, gatit al dente si servit destul de repede - aproximativ 10 minute. Pretul unei portii de pui cu legume este de 21 de lei/ aproximativ 450 de grame.

 

Pentru ca ne era pofta de dulce am comandat si lapte de pasare - albus batut in sos vanilat de galbenusAm fost placut surprinsi de cum arata desertul ( foarte bine) si de cantitate - aproximativ 400 de grame. Laptele de pasare nu era crud, albusul batut exact cat trebuie si servit cu coaja de portocala si bucati de caramel deasupra. O portie de lapte de pasare este 10 lei.

Per total, pranzul nostru a fost foarte bun, servirea rapida, intr-o atmosfera destul de relaxata.

In meniul Potcoava gasesti gustari calde: branza gratinata (14 lei), bulete de cascaval (10 lei),  dovlecei la gratar (4,3 lei/100grame).

Ciorbele sunt de la 9 lei la 12 lei, iar la capitolul preparate din carne preturile variaza intre 20 si 40 de lei. O portie de piept de pui implut cu rosii si branza este 21 de lei, snitelul de pui paprika e 25 de lei, frigaruile din muschiulet de porc sunt 24 de lei, iar o ceafa de porc la gratar este 21 de lei.

Toate preparatele din vita au preturi putin mai mari: un muschi de vita simplu la gratar e 43 de lei, o portie de vitel italian e 52 de lei, iar un cotlet de vitel Angus la 100 de grame este 20 de lei.

La Potcoava iti poti comanda si fructe de mare: creveti in sos de vin cu usturoi la 41 de lei si dorada la 58 de lei. O portie de somon la gratar este 31 de lei.

Poti servi la friptura cartofi Potcoava (6 lei), anghinare sote (8 lei), cartofi cu rozmarin sau natur (8 lei) sau piure de cartofi pentru 6 lei.

Bauturile la Potcoava sunt ieftine: 4 lei o apa, 5 lei sucurile din comert, 8 lei limonada si 9 lei un fresh de portocale.

Deserturile sunt in medie la pretul de 11 lei: strudelul este 11 lei, souffle-ul de ciocolata 17 lei, inghetata asortata 15 lei.

Per total, Potcoava este un local simplu, de cartier, cu preturi accesibile, cu un meniul destul de variat, tocmai bun de mers daca esti prin zona Regie.

Mai multe imagini puteti vedea in album.





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera