Restaurant Pescarus din Herastrau - un local pur romanesc, cu traditie, redecorat urban si cu vedere spre lac

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Restaurantul Pescarus obisnuia sa fie in vremurile comuniste singurul din parcul Herastrau si unul dintre cele mai mari din Bucuresti.

Pescarus a fost achizitionat de Grupul City Grill in ianuarie 2015, devenind astfel cel mai mare restaurant din grup.

Restaurantul are un numar aproximativ de 400 de locuri in interior si 600 pe terasa, care va fi disponibila si iarna, fiind astfel unul dintre cele mai mari restaurante din Bucuresti.

Dupa achizitie, restaurantul Pescarus a fost in intregime redecorat, fiind deschis recent publicului si a intrat direct pe lista noastra de recomandari de restaurante bune din Bucuresti.

Atmosfera si decor

Situat la malul lacului, Pescarus ofera o priveliste superba, iar pe terasa imensa am simtit ca am pasit in afara orasului, asta poate si pentru faptul ca era plin de straini.

Avand un design urban, fara elemente care sa-l ingreuneze, la Pescarus predomina culoarea albastru - atat in materialul canepelelor comode, al scaunelor sau cel al fetelor de masa.

Atmosfera este una placuta si relaxata si mai mult ca sigur culorile vesele si privelistea spre lac ajuta in acest sens.

Terasa este foarte mare si intinsa pe lung, insa exista foarte multi chelneri care au grija ca toata lumea sa fie servita in timp util.

Noi am avut parte de un chelner atent, care s-a miscat repede, ne-a oferit recomandari si nu ne-a incomodat cu nimic.

Trebuie sa recunoastem ca ne-a placut acest paradox intre chelnerii imbracati la patru ace (costumatii specifice restaurentelor de lux) si vibe-ul prietenos si deloc scortos pe care l-am gasit la Pescarus.

Un alt element inedit si pur romanesc (ideal pentru turisti) este fondul muzical - am ajuns in timp ce canta o trupa populara, apoi am avut parte de doua tipuri diferite de dansuri populare, dar si cantece romanesti interpretate de o artista imbracata in straie traditionale.

Interesant este faptul ca nu s-a creat haos si a fost un echilibru intre volumul muzicii si lumea prezenta - nu era nevoie sa tipam unii la altii, lucru mai rar intalnit in carciumile din oras.

Asta spre deosebire de conceptul similar de la Caru Cu Bere, tot din grupul City Grill, care are aceeasi pozitionare pentru turisti, cu program muzical artistic, si unde din cauza fundalului muzical nu te poti intelege cu cei de la masa.

4.JPG
Sursa foto

Meniul

In meniul de la restaurant Pescarus veti gasi preparate traditionale romanesti, preparate cu vechime, dar gatite intr-un mod propriu sau preparate pe baza de peste.

Preturile sunt peste medie.

Spre exemplu, fructele de mare (creveti, scoici) sau si pestele au preturi intre 20-60 lei, varza calita, ardeii umpluti sau sarmalutele sunt intre 25 si 73 de lei, iar supele pornesc de la 13 lei.

Exista multe preparate pe baza de carne, inclusiv carne de mistret, dar si deserturi facute in casa cu preturi intre 14 si 18 lei.

Berile incep de la 10 lei, bauturile racoritoare de la 7,5 lei, iar limonadele sunt intre 13 si 20 lei. Exista si multe sticle de vin in meniu, cu preturi incepand de la 60 lei in sus. Meniul il puteti consulta aici. (pdf)

5.JPG
Sursa foto

Ce ne-am comandat

Pentru ca afara erau peste 35 de grade, am avut pofta de ceva gustos si light, asa ca am incercat doua salate - una cu avocado si ton (29 lei) si una cu creveti (care purta numele de Soseaua Nordului) la 34 lei.

N-am mai mancat de multa vreme asa salate bune. Satioase, proaspete, atent condimentate, recunoastem ca au fost delicioase. Doi Metropotami au fost la masa si ambii s-au declarat multumiti. Mai venim.

Pescarus, un local cu traditie

Pescarus obisnuia sa fie un loc de reuniune si distractie al comunistilor.

Localul a luat nastere in 1938, fiind conceput de doi arhitecti - nepotul scriitorului Ion Creanga, Horia Creanga, si Haralamb Georgescu. In 1940 a fost cumparat de catre stat, iar dupa razboi a fost restaurantul sefimii comuniste.

1.jpg
Sursa foto

Obisnuia sa fie singurul loc unde gaseai Coca Cola sau tigari fine, dar si preferatul liderului comunist Gheorghiu-Dej.

1941
restaurant Pescarus august 1941 - sursa foto
 

1942
restaurant Pescarus iunie 1942 - sursa foto

In ceea ce priveste personalitatile care i-au mai trecut pragul, intr-o alta perioada dominata sovietic, aici venea sa petreaca si Nicu Ceausescu.

Regele Spaniei, Juan Carlos, fostul presedinte israelian Shimon Peres, dar si fostul campion mondial al sahului Anatoli Karpov se numarau printre cei care luau masa la Pescarus.

Un alt lucru notabil, restaurantul Pescarus este monument istoric al capitalei, aflandu-se in lista monumentelor istorice din Bucuresti, sector 1.

2.jpgo
Sursa foto

Concluzie

Va recomandam cu drag sa mergeti cel putin o data la Pescarus. Atmosfera romaneasca intr-un decor urban, mancare buna si priveliste frumoasa asupra Herastraului.

In viziunea noastra ramane un local perfect pentru turisti, dar si unul in care va puteti simti bine cand va doriti o iesire inedita in oras.

Asteptam si de la voi sugestii si comentarii, in sectiunea de mai jos.

Album foto

7.JPG
Sursa foto





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera