Restaurant Home, casa tihnita cu o bucatarie neasteptata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In zona Romana, pe strada Alexandru Xenopol, sta casuta/bar/restaurant Home. Cu terasa mica ascunsa de un copac impunator si intrarea indicata timid, Home este un spatiu care nu cerseste atentie si care ar putea fi trecut cu vederea de cei mai visatori dintre noi.

Totusi, casa nu duce lipsa de oameni care-i pasesc pragul, pe care-i ingrijeste din momentul in care intra si ii cinsteste in fiecare zi (inclusiv weekend) cu 20% din manancare intre 12 si 15.

Decorul Home e cu feel antic-ingrijit, tonuri de maro si verde, nu foarte prietenoase cu lumina, dar linistitoare si placute. Oamenii care-i umplu mesele sunt feluriti, singuratici veniti la cafea si lucru, cupluri care isi ating mainile si, mai rar, grupuri mai mari care au chef de o iesire tihnita.

Initial pe noi, Home-ul, ne-a castigat cu supele-crema, gratenurile si clatitele aperitiv. Treptat, simtind nevoie de diversitate, am ajuns sa incercam din ce in ce mai multe si nu am fost nicodata dezamagiti. Home are o bucatarie foarte buna si fara mari oscilatii.

Ce ne-am luat: Supa crema de ciuperci si supa crema de rosii (10 lei, 8 lei cu reducere), foarte bune, portii mari, servite cu niste crutoane condimentate si crocante.

Cele mai gustoase bruschete cu legume la gratar (8 lei, 6.4 cu reducere). Legumele sunt condimentate si in proportii foarte bine alese, daca ar avea si o paine deosebita, ar fi minunate.

File de porc Quatro Formaggi (27 de lei, 21.6 cu reducere). A fost prima oara cand ni s-a intamplat sa primim mai mult sos decat avem nevoie si la retetele Quatro Formaggi cam sosul e combinatia, asa ca am fost foarte multumiti (din cauza abundentei de sos nu e asa de estetic pe cat e bun).

Garnitura/fel in sine, cartofi cu rozmarin (6 lei, 4.8 cu reducere), demni de topul celor mai buni cartofi prajiti, alaturi de cei de la Peste Paine, stil cu totul diferit.

Home e o alegere inteleapta si sigura, daca esti in zona Romana si vrei sa iei o masa copioasa, o gustare satisfacatoare sau un brunch de duminica. Apoi cu cei 20% pe care i-ai economisit, te poti scalda in soare, cu o bere rece in mana, la una din terasele din zona.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera