Pub Horezu - localul cu mancare valceana si decor traditional de pe Pache Protopopescu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pub Horezu este cel mai nou restaurant cu specific romanesc incercat de noi. Daca pana acum am incercat o gramada de restaurante romanesti din Centrul Vechi, de data asta am vrut sa mergem intr-un local mai retras si cu preturi accesibile.

Astfel ca Pub Horezu a corespuns dorintelor noastre. Este amplasat vizavi de Scoala Iancului, pe Bulevardul Pache Protopopescu numarul 27 si are un meniu ofertant cu preturi decente.

Avand pretentiile unui local cu mancare specifica zonei valcene, am fost curiosi sa vedem daca se va ridica la nivelul bucatariei de acolo, iar asteptarile nu ne-au fost inselate.

Spatios si bine aerisit, pub-ul are o multime de elemente tradionale, la loc de cinste fiind pusa ceramica de Horezu, celebra in toata lumea pentru frumusetea si unicitatea ei.

Designul iti da senzatia ca te afli intr-o crama, mai ales ca in pub sunt expuse ulcioare si butoaie de vin. Localul e cochet, atmosfera e primitoare, ne-a placut.

 

Ce nu ne-a placut a fost ca am gasit aici o problema generala a localurilor cu specific romanesc din Bucuresti: in loc sa auzim o muzica care sa se potriveasca atmosferei, am ascultat un post TV comercial, fara nicio legatura cu locul. Totusi, macar nu era dat la maximum si puteai discuta cu cel de langa tine.

Cum era de asteptat, meniul de la Pub Horezu are mancaruri din zona valceana: rasol de vita cu sos de hrean (28 lei), carne de porc la garnita cu mamaliguta si mujdei (22 lei), cotlete de berbecut (35 lei), dar si traditionalele sarmalute cu mamaliga si smantana (20 lei).

Bineinteles, nu putea lipsi palinca (10 lei) sau tuica (9 lei), dar nici vinurile, care au preturi incepand cu 39 de lei.

 

Intr-un final, ne-am hotarat sa ne luam jumatati de pui la ceaun cu mamaliguta coapta si mujdei (20 lei) si o pastrama de oaie la tigaie cu mamaliguta (28 lei).

Ambele au fost servite in vase traditionale, iar cantitatile erau mai mult decat satioase.

Puiul a fost foarte bine facut, iar pastrama de oaie, foarte gustoasa. Ne-a placut.

Chelnerita a fost foarte amabila cu noi, iar la sfarsit ne-a facut cadou o canuta lucrata manual de un ceramist din Horezu.

Ne-a bucurat faptul ca am reusit sa gasim un restaurant cu specific romanesc in afara Centrului Vechi din Bucuresti, care sa aiba mancare gustoasa si o atmosfera primitoare.

Cu siguranta vom reveni sa incercam si celelalte bunatati din bucataria romaneasca, iar pe voi va invitam sa ne scrieti impresiile voastre in sectiunea de comentarii de mai jos.

Pe aceeasi tema:




2 comentarii

Pub Horezu - localul cu mancare valceana si decor traditional de pe Pache Protopopescu
Marius
#1 -

Pub?

Daca e restaurant cu specific romanesc, de ce se cheama "pub"? Din nou, lipsa de inspiratie din partea proprietarului afacerii. (ca si chestia cu muzica de la TV)

Pub Horezu - localul cu mancare valceana si decor traditional de pe Pache Protopopescu
HorezuPub
#2 -

Multumim pentru articol

Multumim pentru articol si pentru cuvintele frumoase.

Ne bucura faptul ca v-a placut mancarea si atmosfera de la noi. Aveti dreptate legat de muzica si o sa remediem acesta problema.

@Marius: se numeste Pub pentru ca nu ne dorim sa fim un restaurant traditional. Definitia pub-ului conform wikipedia este: "Denumirea de „pub” provine de la „Public house” ce se traduce prin „casă publică” și reprezintă locul în care se întâlnesc oamenii pentru a socializa în diferite momente ale zilei: dimineața luând micul dejun sau o cafea, la prânz pentru a mânca sau a lua o pauză de la rutina biroului, seara la întâlnirile cu prietenii pentru a discuta și a savura o băutură de calitate într-o ambianță placută."

In conlcuzie va asteptam pe la noi pentru a va bucura de o mancare buna si o atmosfera placuta.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera