Plastilina Bistro sau surioara Acuarelei, un nou proiect (cu) Imbold

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Romanian Design Week de anul acesta a venit cu o surpriza placuta (si) la nivel de going out in Bucuresti. In cadrul Saptamanii de Design Romanesc s-a lansat Plastilina Bistro, surioara a Acuarelei de pe Polona, adica un nou proiect simpatic marca Imbold.

Plastilina Bistro Plastilina Bistro

Casa de pe strada Olari numarul 8, pe care Imbold a pus mai multe maini harnice si-a colorat-o din nou cu viata, a fost construita in 1893. Devenita Plastilina, a fost "remodelata" in 2 zone: casa propriu-zisa, folosita pentru expozitii & performance-uri, si anexele - garajul de trasura si grajdul - care gazduiesc cafeneaua cu meniu bazat pe produse romanesti.

Cu ocazia grand opening-ului de duminica, 18 mai, Misha Diaconu a expus la Plastilina ansamblul de lucrari "Materie si spirit", continuand astfel traditia inaugurarilor Imbold (cine mai tine minte cu ce expozitie a fost inaugurata Acuarela, cunoaste):

Plastilina Bistro Expozitie Misha Diaconu
Expozitie Misha Diaconu Plastilina Bistro
Nu, canapeaua nu face parte din expozitia Mishei.
 
Infiltrandu-ne ca metropotamii prin toate cotloanele casei, ne-am bucurat un pic vazand inca o traditie Imbold dusa mai departe, si-anume aceea a toaletei "neconventionale". Vitrina cu diverse poate face, in caz de nevoie, asteptarea mai usoara; la fel si fereastra cu privire spre terasa, de care noi am profitat, si care pan' la urma tot un fel de vitrina cu diverse se cheama:
 
Plastilina Bistro Plastilina Bistro
 
Pentru ca cine si-ar fi imaginat acum o suta de ani ca grajdul curtii sale va ajunge una dintre cele mai hip terase ale orasului?
 
For the times they are a-changin': trasurii de pe vremuri i-a luat locul masinuta Imbold Nativ, iar fosta camera a vizitiului a devenit bar. Intr-un colt, un DJ priceput (Radu Bica) asigura soundtrack-ul pe care ciocnim elegante pahare de prosecco chilled cu borcane de bors cu sirop de zmeura. Pe mese, printre iPhoane 5 si DSLR-uri, avem eugenii romanesti, pufuleti si plastilina.
 
Masinuta cuImbold Plastilina Bistro
 
Parca un singur lucru nu s-a schimbat: mai toti ne stim intre noi, ca la iesirea la Sosea de-odinioara. Familiar, chiar familial (pentru ca atmosferAcuarela e de familie), de design romanesc. Un "loc de bine", cum bine se-autointituleaza, care-a iesit bine.
 
Plastilina Bistro Plastilina Bistro
 
Foarte important de stiut despre Plastilina este ca a fost conceputa ca platforma de fundraising pentru Asociatia Imbold si ca spatiu de expunere pentru artistii cu care colaboreaza. Momentan, proiectul este gandit ca un pop-up pilot pe durata verii, dar totul tine de feedback-ul comunitatii. Asa ca va recomandam sa le faceti o vizita si, daca va place, sa-i incurajati sa continue.
 
 Plastilina Bistro Plastilina Bistro
 
Aruncati un ochi in albumul foto - gasiti meniul actual complet (cat de curand vor avea si mancare traditionala romaneasca), diverse intrebuintari ale oalelor in societatea contemporana si o gramada de alte detalii marcante. Asteptam deci impresii.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera