Plastilina Bistro sau surioara Acuarelei, un nou proiect (cu) Imbold

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Romanian Design Week de anul acesta a venit cu o surpriza placuta (si) la nivel de going out in Bucuresti. In cadrul Saptamanii de Design Romanesc s-a lansat Plastilina Bistro, surioara a Acuarelei de pe Polona, adica un nou proiect simpatic marca Imbold.

Plastilina Bistro Plastilina Bistro

Casa de pe strada Olari numarul 8, pe care Imbold a pus mai multe maini harnice si-a colorat-o din nou cu viata, a fost construita in 1893. Devenita Plastilina, a fost "remodelata" in 2 zone: casa propriu-zisa, folosita pentru expozitii & performance-uri, si anexele - garajul de trasura si grajdul - care gazduiesc cafeneaua cu meniu bazat pe produse romanesti.

Cu ocazia grand opening-ului de duminica, 18 mai, Misha Diaconu a expus la Plastilina ansamblul de lucrari "Materie si spirit", continuand astfel traditia inaugurarilor Imbold (cine mai tine minte cu ce expozitie a fost inaugurata Acuarela, cunoaste):

Plastilina Bistro Expozitie Misha Diaconu
Expozitie Misha Diaconu Plastilina Bistro
Nu, canapeaua nu face parte din expozitia Mishei.
 
Infiltrandu-ne ca metropotamii prin toate cotloanele casei, ne-am bucurat un pic vazand inca o traditie Imbold dusa mai departe, si-anume aceea a toaletei "neconventionale". Vitrina cu diverse poate face, in caz de nevoie, asteptarea mai usoara; la fel si fereastra cu privire spre terasa, de care noi am profitat, si care pan' la urma tot un fel de vitrina cu diverse se cheama:
 
Plastilina Bistro Plastilina Bistro
 
Pentru ca cine si-ar fi imaginat acum o suta de ani ca grajdul curtii sale va ajunge una dintre cele mai hip terase ale orasului?
 
For the times they are a-changin': trasurii de pe vremuri i-a luat locul masinuta Imbold Nativ, iar fosta camera a vizitiului a devenit bar. Intr-un colt, un DJ priceput (Radu Bica) asigura soundtrack-ul pe care ciocnim elegante pahare de prosecco chilled cu borcane de bors cu sirop de zmeura. Pe mese, printre iPhoane 5 si DSLR-uri, avem eugenii romanesti, pufuleti si plastilina.
 
Masinuta cuImbold Plastilina Bistro
 
Parca un singur lucru nu s-a schimbat: mai toti ne stim intre noi, ca la iesirea la Sosea de-odinioara. Familiar, chiar familial (pentru ca atmosferAcuarela e de familie), de design romanesc. Un "loc de bine", cum bine se-autointituleaza, care-a iesit bine.
 
Plastilina Bistro Plastilina Bistro
 
Foarte important de stiut despre Plastilina este ca a fost conceputa ca platforma de fundraising pentru Asociatia Imbold si ca spatiu de expunere pentru artistii cu care colaboreaza. Momentan, proiectul este gandit ca un pop-up pilot pe durata verii, dar totul tine de feedback-ul comunitatii. Asa ca va recomandam sa le faceti o vizita si, daca va place, sa-i incurajati sa continue.
 
 Plastilina Bistro Plastilina Bistro
 
Aruncati un ochi in albumul foto - gasiti meniul actual complet (cat de curand vor avea si mancare traditionala romaneasca), diverse intrebuintari ale oalelor in societatea contemporana si o gramada de alte detalii marcante. Asteptam deci impresii.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera