Targul de producatori la Agronomiei, poiana care te face sa te simti ca nu mai esti in Bucuresti prin atmosfera si produse

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De ceva timp suntem in trendul artizanat, produse traditionale, marfa de producator. Au aparut multe piete, una din cele mai cunoscute fiind probabil cea de la MTR.

O parte din aceste locuri, chiar si cateva standuri de la MTR sunt supraapreciate, cu produse mediocre la preturi foarte mari.

La vreo 10 minute de mers pe jos de la  Arcul de Triumf este Piata de producatori de la Agronomiei, un targ cu feel de iarba verde care ne face sa ne simtim ca-n vacanta.

Piata de la Agronomiei are parte de un spatiu foarte generos si de asta nu lasa impresia ca ar fi prea aglomerata. E dispusa ca o alee, care are de o parte si de alta mici chioscuri cu produse- branzeturi, carne afumata, gaini de tara, paine si prajituri de casa, mancare gatita la ceaun si gratar de peste.

O parte din chioscurile care vand carne si afumaturi au si propriul gratar pe care-l incing special pentru tine daca vrei sa mananci ce ti-ai cumparat.

In spatele acestor chioscuri exista un spatiu verde imens cu mese de lemn, aerisite in care tot timpul gasesti loc sa te asezi, sa te bucuri de soare si, bonus, de un Zaganu (aproape) la pret de producator- 6 lei draft, 7 lei sticla, de obicei chiar servit de familia "Zaganu", care e intotdeuna plina de chef de poveste si gluma.

Locurile noastre preferate in afara de microberarie, sunt Victorita Pescarita, de unde ne luam bors de peste la ceaun cu 10 lei si fel de fel de pesti la gratar sau delicii de peste (salata de icre, zacusca de peste, peste afumat, hamsii).

Despre ce preparate mai gasiti la Victorita, puteti citi in - top 5 food trucks din Bucuresti sau cum mancarea de furgoneta a devenit o experienta gourmet.

Pentru mancare gatita la ceaun mergem La Maramuresence, care au sarmale la 5 lei portia (3 sarmale cu mamaliga si ardei iute), e mamaliga mai tare si putin afumata (in cel mai bun sens), cum numai bunica de la tara iti facea, mancare de fasole cu carnati 10 lei (totul e servit cu mamaliga, ardei si paine), ciorba 10 lei, pomana porcului, tocanita si ce le mai vina lor sa gateasca in ziua respectiva la 10 lei portia.

Si, daca vrei doar o gustare, cu 2 lei iti iei si un langos proaspat si cald cu branza si verdeata.

Ce ne-am luat (de data asta)

Rechin la gratar cu mamaliga (pestele se cantareste, de obicei e 10 lei/100 grame). Pe o bucata de peste dai undeva intre 10-20 lei.

La fel si pe rapanele cu sos de usturoi (la care adauga sosul dupa ce le cantaresc).

"Doua" Zaganu bune si reci si cartofi.

Am incercat si sarmalele, langosii, papricasul, gulasul, urda cu verdeata si casul dospit de la al doilea chiosc pe stanga si fel si fel de carnuri afumate.

Totul ni s-a parut mai ieftin decat la MTR, servit intr-o atmosfera mai placuta.

Piata de la Agronomiei si mai ales, spatiul verde care serveste drept terasa, te fac sa te simti ca-n primele weekenduri de primavara din copilarie, cand iesea familia la km nu stiu cat sa friga o pastrama, sa bea un sprit si sa joace badminton.

Deschis doar in weekend, pana in jur de 17:00.





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera